Türkiyenin gururu olmaya devam edeceğiz

Türkiyenin gururu olmaya devam edeceğiz

Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası, Antalyanın Alanya ilçesinde devam ediyor.

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonada dün bayanlarda bir, erkeklerde iki sıklette müsabakalar yapılırken, erkekler 63 kiloda Köksal Durusoy, 87 kiloda Adil Türk ve bayanlar 57 kiloda Zeynep Kirez, Türkiye şampiyonu oldu. Alanya’da üç kategoride yapılan müsabakalar sonucunda ilk üç sıra şöyle oluştu: Erkekler 63 kilo: 1. Köksal Durusoy, 2. Cem Uluğnuyan 3. Murat Pozan, 4. Uğur Üçdinç, Erkekler 87 kilo: 1. Adil Türk, 2. Burak Eski, 3. Sefa Boz, 4. İsmail Akkuş, Bayanlar 57 kilo: 1. Zeynep Kirez, 2. Serap Pekcan, 3. Tuğba Uçak, 4. Sibel Güler Sağır

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 2012 Londra Olimpiyatları’nda da başarılı sonuçlar elde ederek Türkiye’nin gururu olmaya devam edeceklerini söyledi. Şahin, 2009 yılında tekvando sporunda elde edilen başarıları anlatarak, 2012 Londra Olimpiyatları’nda sporcuların başarılı sonuçlar elde edeceğine inandığını belirtti.
2009 yılında elde edilen başarılar sayesinde tekvando sporunda beyaz bir sayfa açıldığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu: “1982 yılında kurulan Türkiye Tekvando Federasyonu, bugünlere kadar çok büyük başarı elde etmiştir. 2009 yılı bizim için çok özel bir dönemdir. 2009 yılında Gençler Avrupa Şampiyonası’nda ilk defa 7 altın, 2 gümüş, 3 bronz madalyayla bayanlar ve erkeklerde Avrupa Şampiyonu olduk. Azerbaycan’da düzenlenen Dünya Kupası Takımlar Şampiyonası’nda ilk defa erkek takımımız dünya şampiyonu oldu. Bayan takımımız ise dünya üçüncüsü oldu. Takım klasmanında değerlendirme yaparsak milli takımımız ilk defa dünya şampiyonu olarak tarihe geçti. Daha sonra 21 yaş altı Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda 6 altın, 2 gümüş, 4 bronz madalya kazanarak genç takımımız bayanlar ve erkeklerde Avrupa şampiyonu oldu. 2012 Londra Olimpiyatları’nda da Türkiye’nin gururu olmaya devam edeceğiz.”
Seremonide, 84 Kilo Dünya Tekvando Şampiyonu ve 2009 Yılı Türkiye’de Yılın Sporcusu seçilen Bahri Tanrıkulu’na, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu tarafından plaket verildi. Düzenlenen madalya töreninde 68 kilo erkekler kategorisinde birinci Servet Tazegül, ikinci Turgay Yıldırım, üçüncü Hakan Özal ile üçüncü Medet Dolaş’a madalyaları Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu tarafından verildi. 53 kilo bayanlar kategorisinde ise birinci Hatice Kübra Yangın, ikinci Safiye Yalçın, üçüncü Merve Gündoğan ve üçüncü Sibel Yıldırım madalyalarını Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’dan aldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.