Türkiyenin geleceği mesleki eğitimde
İstanbul Aydın Üniversitesi, yerel basın temsilcilerini İstanbul Küçükçekmece’deki Florya Yerleşkesi’nde konuk ederek üniversiteyi tanıttı. İzmir, Bursa, Sakarya, Trabzon, Gaziantep, Kırklareli gibi illerden 20’yi aşkın gazete ve televizyon yöneticilerinin ağırlandığı organizasyona Konya’dan da Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Çetin Oranlı katıldı. İki gün boyunca süren organizasyonda İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Bil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Aydın ile Rektör Prof. Dr. M. Salih Çelikkale üniversitenin kuruluş amaçları, sanayinin ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücü yetiştirilmesi yapılan çalışmalar, eğitim kalitesi ve hedefleri hakkında bilgi verdi.
MESLEKİ EĞİTİMİ MARKA HALİNE GETİRDİK
Dr. Mustafa Aydın şunları söyledi: “Bir hayalim vardı. Hayalim; Türkiye’de mesleki eğitimi ezilmişlikten, itilmişlikten çıkararak dolması gereken yere getirmekti. Türkiye’nin geleceğinin mesleki eğitimde olduğunu biliyoruz. Böylece Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu’nu Türkiye’de bir marka haline getirdik. 2007 yılında bu eğitim yapımızı üniversiteye dönüştürdük. Bugün Tıp Fakültesi hariç bütün fakültelerimiz faaliyette. Hem master, doktora, hem de önlisans programlarıyla dünya üniversitesi olma yolunda koşuyoruz. Üniversitemiz toplumun bütün hassasiyetlerine duyarlıdır. Bir üniversite etrafı duvarlarla çevrili açık hapishane olmamalıdır, üniversite halkıyla bütünleşmelidir. Üç nokta bizim için çok önemlidir; gıda hijyeni ve güvenliği, enerji hukuku ve nano teknoloji. Bu amaçla üniversitemiz bünyesinde 7 ayrı araştırma merkezi kurduk. İstanbul Aydın Üniversitesi, Türkiye’nin geleceğinin ancak yetişmiş insan kaynağı ile aydınlanabileceğine inanmaktadır.”
“İŞE YERLEŞTİRME ORANI YÜZDE 80’İN ÜZERİNDE”
Üniversitenin yapısı hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. M. Salih Çelikkale de, 2007 yılında kuruluşun ardından 2008’de yüksek lisans, 2010’da da doktora programına başladıklarını ifade etti. 76 programda eğitim-öğretim yaptıklarını kaydeden Prof. Dr. Çelikkale, “Uygulamalı eğitim kapsamında haftanın 1 veya 2 günü çocuklarımız meslekleri ile ilgili işletmelere giderek tecrübe kazanıyor. Bunu tanışma, nişan, nikah sürecine benzetebiliriz. Öğrenci işyerinde başarı sergilerse mezuniyetinin ardından orada çalışabiliyor. Bu sistemi Türkiye’deki bütün meslek yüksekokullarına öneriyoruz. Bu sistemle çocuklarımıza iş bulma oranı yüzde 80’in üzerinde. Yani mezunlarımızın işe yerleşme oranı yüzde 80’i aştı” dedi. Kayıtlı öğrenci sayısının 12 bin 300’ü aştığını, bin civarında da yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin bulunduğunu açıklayan Çelikkale, şöyle devam etti: “Fakültelerimizde öğrenci sayımız; 4 bin 300. Fakültelerimizde 218 yüksek lisans ve üstü akademik personel var. 1. Öğretimde 18 öğrenciye 1 öğretim üyesi düşüyor. 1 öğrenciye 20 metrekare alan düşüyor ki; bu genel ortalamının üzerindedir. Moda tasarım ve ayakkabı bölümlerimiz alanlarında isim yaptı.”
(MERHABA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.