Türkiye'nin en bilindik perde şirketine haciz geldi! 224 milyon lira borcu var

Türkiye'nin en bilindik perde şirketine haciz geldi! 224 milyon lira borcu var

Türkiye'de ekonomik sıkıntı yaşayan firmalara en bilindik perde şirketi haciz geldi. Söz konusu hacizin nedeni ise herkesi şaşırttı.

Türkiye ve dünya genelinde ekonomik krizin etkileriyle binlerce firma iflasın eşiğine gelirken son olarak haciz gelen firma herkesi şaşırttı. Türkiye ekonomisi sarsılmaya devam ediyor. Dolardaki yükselişe bağlı olarak çok sayıda firma için zorlu süreç başladı.

haciz-karari.jpg

Artan girdi maliyetlerine büyük şirketler dayanamıyor. Son olarak haciz gelen şirket ise tük Türkiye'yi şaşırttı. Türkiye'nin en bilindik perde markası olan Brillant'ı üreten Baydemirler Tekstil'e haciz geldi. Haciz işleminin detayları ise dikkat çekici.

haciz-geldi.jpg

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'nin kestiği yüklü miktardaki "kaçak elektrik" faturası nedeniyle gündeme geldi.

Geçtiğimiz yıl sonunda BEDAŞ, Baydemirler'e toplamda 224 milyon 115 bin liralık bir fatura çıkardı. Şirket yönetimi, elektriğin kesilmemesi için 274 milyon liralık bir senet verdi. Bununla birlikte, şirket bu süreçte 70 milyon liralık bir ödeme yaptı.

BORCUNU ÖDEMEYEN ŞİRKETE HACİZ GELDİ

Ancak BEDAŞ daha sonra dev tesisin elektriğini kesti. Şirket, mahkemeye başvurdu ve mahkeme tedbir kararı verdi, böylece fabrikaya yeniden elektrik sağlandı. BEDAŞ ise tedbir kararının kaldırılması talebinde bulundu. Bu süreçte, BEDAŞ avukatları tarafından başlatılan icra takibi de önemli gelişmelere yol açtı.

fabrika-haciz.jpg

İcra takibinin ardından bir bilirkişi raporu hazırlandı. Rapor, fabrikada yapılan incelemede tüm varlıkların ayrıntılı bir şekilde değerlendirildiğini ortaya koydu. Rapor, fabrikadaki makine ve teçhizatın değerinin 217 milyon 483 bin lira olduğunu belirtti.

İŞÇİLERİN MAAŞI ÖDENEMEZ HALE GELDİ

Şirket adına yapılan savunmalarda ise raporun hazırlandığı tarihten sonra kurlarda yaşanan artışa dikkat çekildi ve varlıkların değerinin en az 370 milyon lira olduğu ifade edildi.

iflas-001.jpg

Şirketin mali durumuyla ilgili mahkemeye sunulan dilekçede, banka hesaplarında blokaj olduğu ve şirketin nakit sıkıntısı yaşadığı belirtildi. İşçilerin maaşlarının ödenemediği ve elektrik kesintisi nedeniyle siparişlerin zamanında teslim edilemediği ifade edilirken “Şirketin banka hesaplarında bloke var.

perde-haciz.webp

Şirket üzerinden haksız menfaat elde edilmeye çalışıldığı için, şirket nakit sıkıntısı çekiyor. İşçilerin maaşı ödenemez hale geldi. Elektrikler kesildiği için siparişler zamanında teslim edilemedi. Siparişler teslim edilemediği için çok ciddi mali zarara ve itibar kaybına uğranıldı” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum