Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Şen: "Vize meselesini Alman makamlarıyla görüşüyoruz"

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Şen: "Vize meselesini Alman makamlarıyla görüşüyoruz"

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, iş insanlarının vize sorununun Alman makamlarıyla her seviyedeki görüşmelerinde birinci konu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, iş insanlarının vize sorununun Alman makamlarıyla her seviyedeki görüşmelerinde birinci konu olduğunu belirterek, Almanya’nın vize işlemlerini iyileştirme konusunda Türkiye’nin beklentilerini karşılamasını beklediklerini söyledi.

Şen, Berlin Büyükelçiliği'nde Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı olarak bilinen IFA Berlin 2024’e Türkiye'den katılan şirketlerin temsilcilerine ve resmi delegasyona resepsiyon verdi.

Büyükelçi Şen, yaptığı konuşmada, IFA’nın Berlin'de düzenlenen fuarların arasında en önemlilerinden biri olduğunu ifade ederek, “Ülkemizden 21'i milli katılım, 32'si bireysel katılımlı olmak üzere toplamda 53 firmamız IFA'da bizi, sektörlerimizi temsil ediyor. Bu, güzel bir katılım.” dedi.

Almanya ile iyi ekonomik ilişkilere sahip olduklarına dikkati çeken Şen, bu ülkenin Türkiye’nin önde gelen ticaret ve yatırım ortaklarından biri olmayı sürdürdüğünü vurguladı.

"Almanya'nın dış ticaretinde önde gelen ülkelerin arasında Türkiye ihracatta 14'üncü, ithalatında ise 17'nci sırada yer alıyor." diyen Şen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin ihracatı bakımından ise Almanya, ilk sırada gelen ülke. IFA, tabii ki sadece Almanya pazarına hitap eden bir fuar değil ama Almanya pazarına da Avrupa pazarına da ciddi bir şekilde katılabilmek için burada bizim varlığımızı göstermemiz önem taşıyor. Almanya ile ticaretimiz bakımından da önemli."

İki ülke arasında her alandaki yakın ilişkilerin Almanya’da yaşayan 3,5 milyonu aşkın Türkiye kökenli insanlarla daha da pekiştiğini vurgulayan Şen, bu kişilerin çok önemli sosyal, ticaret ve yatırım bağlarını oluşturduğunu söyledi.

Şen, bu yıl ilk kez Türkiye’nin Almanya paket tur pazarında İspanya’yı geride bırakarak ilk sıraya yükseldiğini belirterek, "Şu anda Türkiye, ilk ülke durumunda. Bu da bizler için çok sevindirici bir gelişme." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.