Türkiye'den dünyaya kurban yardımı yağdı

Türkiye'den dünyaya kurban yardımı yağdı

Türk halkı, elindeki sınırlı imkanlara rağmen yoksullukla pençeleşen ülkelere gönderdiği 130 bin hisseye yakın kurban bağışıyla tüm dünyaya örnek oldu.

 
Çeşitli vakıf ve derneklerden alınan bilgiye göre, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar, kurum ve kuruluşlara verdikleri vekaletler aracılığıyla kurbanlarını, dünyanın dört bir yanındaki fakir ve yoksullara bağışladı.
4 KITADA YOKSULLARA 130 BİN HİSSEYE YAKIN KURBAN BAĞIŞI YAPILDI
Yardımseverliği ve sıcakkanlılığı ile bilinen Türk halkı, elindeki sınırlı imkanlara rağmen dünyanın dört bir yanında yoksullukla pençeleşen ülkelere gönderdiği 130 bin hisseye yakın kurban bağışı ile hem fakir ve yoksul halkın sevgisini kazanmayı başardı hem de tüm dünyaya örnek oldu.
Hayırsever vatandaşların bağışları Türkiye'nin adını tüm dünyaya duyurdu. Afrika ülkeleri başta olmak üzere, Uzakdoğu, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar'da yılda sadece bir kez et yüzü görebilen fakir ailelere ulaştırılan yardımlarla, yetim ve öksüz çocukların yüzleri güldürüldü.
Vekaletle kurban kesimi yapan derneklerden İHH İnsani Yardım Vakfı, 125 ülkede kurban kesti. Yurt dışında 40 bine yakın kurban kesen İHH, kesilen kurban etlerini, ağırlıklı olarak savaş, işgal, kriz ve doğal afet bölgelerinde dağıttı.
Dernek, kurban çalışmasının yanı sıra çeşitli ülkelerde yetim çocuklara bayramlık elbise hediye etti.
Kurban Bayramı dolayısıyla yoksul ailelere kurban eti dağıtan Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de yurt dışında 37 ülkede 36 bin 526 hisse kurban keserek yaklaşık 109 bin 578 aileye ulaştı.
Deniz Feneri de 2010 Kurban Organizasyonu çerçevesinde yurt dışında Pakistan, Nijer, Sudan, Bangladeş ve Filistin'de kurban kesimi gerçekleştirdi. Dernek, bu ülkelerde toplam 5 bin 249 hisse kurban etini fakir ve yoksul ailelere dağıttı.
''DVD VE KESİM BELGESİ''
Tüm bağışçılarına kurbanların kesildiğini sms ile haber veren dernek, bayram sonrasında da kurban bağışı yapan tüm bağışçılarına isimlerinin okunarak kurbanlarının kesildiğini gösteren bir DVD ve kesim belgesi ulaştıracak.
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ise bu yıl bağış aldığı 19 bin 433 kurbanın 19 bin 307 adedini yurt dışındaki 400 bin yoksula dağıttı.
Türk Kızılay'ı da bu yıl kestiği 50 bin kurban hissesinin yarısını Pakistan'a ulaştırdı.
Dost Eli Derneği ise Pakistan, Burkina Faso, Senegal, Moğolistan, Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Bosna Hersek'te vekalet yoluyla bağışlanan 1500'ü aşkın kurban hissesini yoksul ailelere ulaştırdı.
Dernek, kurban kesimleri tamamlanan ülkelerle ilgili bilgiyi bağışçılara telefon açarak, ulaşılamayan ailelere de mesaj göndererek verdi.
Yardım götürülen ülkelerde Türk bayrakları ile karşılanan dernek görevlileri, hayırseverlerin bağışladığı kurbanların etleri ile öksüz, yetim, yaşlı ve kimsesizlerin yüzlerini güldürdü.
Yurt içinde de binlerce vatandaşın bağışladığı kurban hisselerini yoksul ailelere ulaştıran dernekler, ülke genelinde kurban dışında da gıda, giyim, eğitim ve yakacak yardımlarını sürdürüyor.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.