Türkiye'de yeni bir katılım bankası kuruldu! İsmini herkes biliyor

Türkiye'de yeni bir katılım bankası kuruldu! İsmini herkes biliyor

Türkiye'de faaliyet gösteren katılım bankalarına bir yenisi daha eklendi. Bahsi geçen bankanın ismini herkes biliyor. İşte detaylı bilgiler...

Ekonomi dünyasını yakından ilgilendiren bir gelişme daha yaşandı. Türkiye'de katılım bankaları listesine bir yeni banka daha eklendi. Bahsi geçen bu bankanın ismini ise herkes biliyor. 1984 yılında Uzan Grubu tarafından kurulan bankaya 2004 yılında el konulmuştu.

banka-uzan.webp

Cem Uzan'a ait olan Adabank'a TMSF el koymuştu. Banka defalarca satışa çıkarıldı ancak ciddi bir alıcı bulamadı. Son olarak düzenlenen ihaleyle Adabank Ahlatcı Holding'e satıldı.

tmsf.jpg

Satışla ilgili bu şekilde duyuru yapılmıştı:

İhaleye ilişkin olarak, TMSF'ye ihale bedeli 215.000.000 TL'nin ödemesi AHL Ahlatcı Finansal tarafından gerçekleştirilmiş olup, Adabank paylarının AHL Ahlatcı Finansal'a devir işlemi tamamlanmıştır. 23.08.2023 (bugün) tarihi itibariyle Adabank'ın Yönetimi; Ahmet AHLATCI (Yönetim Kurulu Başkanı), Ahmet Emin AHLATCI (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Ateş AHLATCI (Yönetim Kurulu Üyesi), Abdül Latif ÖZKAYNAK (Yönetim Kurulu Üyesi) ve Metin KARABİBER (Yönetim Kurulu Üyesi)'den oluşmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

adabank-884848.jpg

Adabank ile ilgili yeni bir karar daha duyuruldu. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'nun (BDDK), mevduat bankası olarak faaliyet gösteren Adabank'a dair kararı Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Geçen ağustos ayında Ahlatcı Holding'e satılan Adabank, katılım bankası olarak faaliyet gösterecek. Böylece Türkiye'de faaliyet gösteren katılım bankalarına bir yenisi daha eklenmiş oldu.

adabankkk.jpg

Güncel olarak Türkiye'deki katılım bankalarının sayısı 9 oldu.

Diğer katılım bankalarının tam listesi şu şekilde:

banka-katilim-liste.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum