'Türkiye’de Özürlülük Yüzde 13, Eğitimde Feda Edilecek Hiçbir Fert Yok'

'Türkiye’de Özürlülük Yüzde 13, Eğitimde Feda Edilecek Hiçbir Fert Yok'

Türkiye’de özürlülük oranının yüzde 12-13 civarında olduğunu belirten Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını konuşan değil, onları anlayan, hayatlarını kolaylaştırmak için çaba...

Türkiye’de özürlülük oranının yüzde 12-13 civarında olduğunu belirten Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını konuşan değil, onları anlayan, hayatlarını kolaylaştırmak için çaba sarf eden bir toplum olmamız gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Okul öncesi çağında olan engelli öğrencilere yönelik eğitim veren Hüma Hatun Özel Eğitim Anaokulunu ziyaret eden Veli Sarıkaya, eğitimde feda edilebilecek hiçbir ferdin bulunmadığını söyledi.

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile birlikte anaokulunu ziyaret eden Veli Sarıkaya, okulda bir takım incelemelerde bulundu. Sınıflarda öğrencilerle bir araya gelen Sarıkaya, okulda görev yapan öğretmenlerden öğrenciler hakkında bilgi aldı.

Eğitimde feda edilebilecek hiçbir ferdin bulunmadığını vurgulayan Veli Sarıkaya, “Engelli olmak bir kusur değildir. Hiçbirimizin yarın engelli olmayacağımıza dair elimizde bir güvence yoktur. O zaman hayattaki bütün güzellikleri onlarla paylaşmak bizim olmazsa olmaz görevimizdir. Onları hayata bağlamak, onlara hayatı sevdirmek, hayatta kendilerine yetebilecek bilgi ve becerileri vermek bizim en önemli vazifemizdir.” dedi.

Türkiye’de özürlülük oranının yüzde 12-13 civarında olduğunu belirten Veli Sarıkaya, “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını konuşan değil, onları anlayan, hayatlarını kolaylaştırmak için çaba sarf eden bir toplum olmamız gerektiğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.