Türkiye'de ismini herkesin bildiği  70 yıllık konserve şirketi iflas etti! Fabrika icradan  satışa çıkarıldı

Türkiye'de ismini herkesin bildiği 70 yıllık konserve şirketi iflas etti! Fabrika icradan satışa çıkarıldı

Türkiye’de son dönemlerde yaşanan ekonomik kriz, birçok şirketi zor durumda bırakmaya devam ediyor

Türkiye’de son dönemlerde yaşanan ekonomik kriz, birçok şirketi zor durumda bırakmaya devam ediyor. Özellikle nakit akışında sıkıntılar yaşayan firmalar, döviz kurlarındaki dalgalanmaların da etkisiyle iflas bayrağını çekmek zorunda kalıyor. Bu ekonomik buhranın son kurbanı ise, herkesin tanıdığı köklü marka Tamtad Konservecilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi oldu.

3438840328580007.jpg

DÖVİZ DALGALANMALARI VE NAKİT SIKINTISI

Tamtad’ın iflası, ülkede pek çok sektörde hissedilen ekonomik zorlukların ne denli ciddi boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle döviz kurundaki belirsizlik ve Türk Lirası’nın değer kaybı, maliyetleri artırırken şirketlerin kar marjlarını daraltıyor. Bu durum, nakit akışında yaşanan sorunlarla birleşince, işletmeler finansal olarak ayakta kalmakta güçlük çekiyor.

rk-kirovabig-5.jpg

Tamtad Konservecilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin iflası, Tire 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin (Asliye Ticaret Mahkemesi sıfatıyla) 07 Aralık 2023 tarihli ve 2022/124 esas sayılı kararı ile resmileşti. Kürdüllü Mahallesi'ndeki Tamtat Küme Evleri'nde faaliyet gösteren şirketin iflas işlemleri, ilgili mahkeme dosyası üzerinden yürütülmektedir.

i.webp

Tamtad Konservecilik’in iflas sürecinin bir parçası olarak, alacaklıların katılacağı 2. toplantı 18 Eylül 2024 tarihinde saat 14.00'te Tire İflas Müdürlüğü adresinde gerçekleştirilecektir. Bu toplantıya, alacağı tamamen veya kısmen kabul edilen alacaklılar ile alacağı reddedilen ancak Ticaret Mahkemesi'nde kayıt kabul davası açan alacaklılar katılabilecek.

maxresdefault.jpg

Toplantıya katılmak isteyen alacaklıların, belirtilen gün ve saatte bizzat veya yetkili bir vekil aracılığıyla hazır bulunmaları gerekmektedir. Bu önemli duyuru, İcra ve İflas Kanunu'nun 237, 238 ve 239. maddeleri uyarınca yapılmıştır.

Alacaklıların haklarını korumak ve iflas sürecine dair gelişmelerden haberdar olmak için bu toplantıya katılmaları büyük önem arz etmektedir.


Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.