Türkiye’de herkesin bildiği enerji firması havacılık sektörüne giriyor

Türkiye’de herkesin bildiği enerji firması havacılık sektörüne giriyor

Türkiye’de firmalar farklı sektörlerde yatırımların artırarak iç piyasada hareketlilik kazandırmaya çalışıyor. Birçok firma farklı girişimlerde bulunarak çeşitliğini artırmaya devam ediyor.

Türkiye’nin en köklü Enerji firmaları arasında yer alan Alarko holding yeni bir yatırımını hayata geçirmeyi planlıyor. Özellikle kombi alanında Türkiye’nin lider firmaları arasında yer alana Alarko holding aldığı kararla havacılık sektörüne adım atmayı hedefliyor. Alarko yaptığı açıklamada 30 milyon lira yatırımla havacılık sektörüne gireceğini açıkladı

Alarko Holding, havacılık sektöründe faaliyet göstermek üzere 30 milyon TL sermayeli bir şirket kurulmasına karar verdi. Son dönemde tarım alanında atağa kalkan ve satın almalar yapan Alarko Holding kuracağı yeni şirkette büyük gövdeli yolcu uçaklarında dönüşüm ve modifikasyon yapılması, bunların geliştirilmesi, lisans alınması, parça üretilmesi gibi konularda faaliyet gösterecek.

"Alarko Holding A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından;

Havacılık sektöründe faaliyet göstermek üzere 30.000.000,- TL (otuzmilyonTürkLirası) sermayeli bir anonim şirketin kurulmasına karar verilmiştir.

Söz konusu yeni şirketin amacının özellikle büyük gövdeli yolcu uçaklarında dönüşüm ve modifikasyon yapılması ve bununla ilgili prototiplerin geliştirilmesi, ilgili uluslararası lisansların alınması, buna yönelik parçaların üretilmesi ve bu parçalar ile söz konusu dönüşüm ve modifikasyonların uluslararası standart ve yetkilere sahip hangarlarda yolcu uçaklarına uygulanması ve ilgili uçakların alım satım işlerini kapsaması planlanmaktadır. Proje kapsamında uluslararası yabancı mühendislik ve üretim firmaları ile yoğun iş birliği öngörülmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum