Türkiye'de faaliyet gösterdiği sektörün lideri olan firma iflas etti!

Türkiye'de faaliyet gösterdiği sektörün lideri olan firma iflas etti!

Türkiye'de bu sektörün liderleri arasında yer alan ve onlarca ülkeye ihracat yapan firmanın iflası herkesi üzdü.

Türkiye ve dünya koronavirüs ile bir krizin içine girdi. Küresel ekonomik krizin en çok etkilediği ülke ise Türkiye olarak kayıtlara geçti. Türkiye ekonomisinin bu kadar kırılgan olması firmaları vurdu.

yine-bir-iflasturk-firma.jpg

Enflasyon sıkıntısı ile yıllardır uğraşan Türkiye, aynı zamanda döviz ataklarının da en sık yaşandığı ülkeler arasında. Dolar ve Euronun aniden fırlaması çok sayıda sektörün durumunu sallayacak etkiye sahip. Maliyet artışlarına da etki eden döviz kurları dengelenmediği sürece Türkiye'de ekonomik sıkıntıların devam edeceği söyleniyor.

iflaslara-yenisi.jpg

Ekonomi uzmanları bu süreçte iflas etmez denilen firmaların bile sıkıntıya girebileceğini iddia ederken buna örnek teşkil edecek bir gelişme yaşandı. Türkiye'de sektöründe lider firmalar arasında yer alan ve adını çok kişinin bildiği dev firma iflas etti.

dev-firma-turk-iflas.jpg

Bahsi geçen bu firma onlarca ülkede faaliyet göstermesiyle dikkat çekiyordu. 44 yıllık geçmişi olan ve alüminyum sektörünün liderlerinden olan firma iflas etti. Şirketin iflasına gerekçe olarak ekonomik sıkıntılar gösterildi.

beklenmedik-iflas.webp

Şirketin büyük fabrikaları vardı. Aygün Alüminyum firmasının iflası herkesi üzdü. Firmanın Türkiye dışında 20 ülkede daha ticari girişimleri olduğu öğrenildi. Ekonomik kriz ortamında bu tür iflasların artabileceği söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
92 Yorum