Türkiye'de değişim sürecek

Türkiye'de değişim sürecek

İstanbul'daki yönetim değişikliğinin bundan sonraki süreçte diğer noktalarda da görüleceğini söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Konya'da yaptığımız toplantı bize değişim isteği ve heyecanının sinyalini verdi” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanlığı tarafından Konya’da geniş çaplı bir program düzenlendi. Dedeman Otel’de gerçekleştirilen programa CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yanı sıra; CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener,CHP Konya İl Başkanı Av. Barış Bektaş ve çok sayıda parti temsilcisi katıldı. Program, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Programa katılan gençler tarafından “Barışa barışa kazanacağız” sloganları atıldı.

ZORLU GÜNLERİ SEVEREK ATLATACAĞIZ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, siyaseti insanların siyaset konuşmaması için yaptığını dile getirdi. Ülke insanının siyasetten, sorunlardan başka bir şey konuşamaz hale geldiğini ifade eden Kaftancıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yeni hikayelere ihtiyacımız var. Sihirli değneğe ihtiyaç duymadık, İstanbul seçimlerini kazandık. İnsanları dinledik, onlardan çok şey öğrendik. Bu ülkeyi, saraydan her şeyi çok bildiğini ifade eden insanlar böyle kötü bir hale getirdi. Gelecek, çok aydınlık olacak. Tarih, bize hep bu gerçeği gösterdi. Dünya tarihi boyunca hep zalimler ve onların karşısında da direnen ilkeli insanlar olmuştur. Ne olursa olsun, inanan ve direnenler bu sınavı hep kazanmıştır. Yine kazanacaklar. Evet, ülke olarak acı günler yaşıyoruz. Sahici ve samimi olacağız. Bu kötü gidişata böyle son vereceğiz. Karşımızdakini değiştirmek yerine, onu sevsek ve olduğu gibi kabul etsek birçok şey değişir. 17 yıllık iktidarın bize dayattığı tek şey sadece boşa akıl vermek oldu. İktidar tarafından hiçbir şeyin sorgulanmadığı bir atmosfer oluşturulmak istendi. Biz, İstanbul’da bazı şeyleri başardık. İnanıyoruz bu başarı, diğer noktalarda da sağlanacak. Konya'da bugünkü toplantı bu dediğim günlerin yaklaştığını gösteriyor.”

TÜRKİYE ZULÜM DÜZENİ İLE YÖNETİLİYOR!

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, toplantıda AK Partiye sert sözlerle yüklendi. Şener, AK Partinin Türkiye’deki bütün kurumları alt üst ettiğini dile getirdi. AK Parti dönemindeki kötü gidişatın Türk tarihinde görülmediğini aktaran Şener, Türkiye’nin tek adam sistemi ile yönetildiğini ve bu yönetim tarzının ülkeyi her geçen gün daha da felakete götürdüğünü kaydetti. Şener, “Trump, Erdoğan’a bir mektup gönderdi. Çeşitli gerekçelerden dolayı harekat, sonlandırıldı. Bir kişi, tek başına ailesini yönetemezken, tek kişi 82 milyonluk ülkeyi yönetiyor. Bu yüzden ekonomi berbat, bu yüzden çiftçi perişan halde. Türkiye, riskli bir ülke haline geldi. Cumhuriyet tarihinin en yüksek işsizliği yaşanıyor. Ülke bütçesi sürekli açık veriyor. Ülkede adalet, yargı kalmadı. Türkiye’de bir zulüm düzeni kuruldu. Dış politika rezalet. Erdoğan’ın dış politikası, İslam alemini kan gölüne çevirdi. AK Parti, Türkiye’nin en günahkar iktidarı olmuştur” şeklinde konuştu.

DEĞİŞİMİN SESLERİ KONYA’DA DA DUYULUYOR

CHP Konya İl Başkanı Av. Barış Bektaş ise şunları söyledi: “2 yıl il başkanlığı yaptım. En büyük desteği şu süreçte kadınlarda gördüm. Ayrıca başkanlığım döneminde gençlerin de abisi oldum. Kadınlar ve gençlerle güzel bir siyasi yol yürüdük. STK’ların yol edildiği dönemlerde biz özel günlerde Konya sokaklarını inlettik. CHP, geçmiştede bedel ödedi, bugün de ödüyor, yarın ödemekten de korkmayacak. Adaylık sürecinde CHP arasında ayrı gayrılar oldu. Adayımız olan Abdüllatif Şener’i can-ı gönülden destekledik. Doğrusu Abdüllatif beyden çok şey öğrendim. Bir nevi kendisinin yanında siyasi staj yaptım. Dağınık görüntüyü birlikteliğimiz ile giderdik. Ben kişiler değil, prensipler üzerinden siyaset yaptım. Parti içinde hedef haline getirildim. 31 Mart seçimlerinde Konya CHP olarak başarılı olduk. Çoğu ilçede oyumuzu artırdık. İktidar tarafından seçmenlere altınlar, paralar dağıtılsa da özellikle bakanların memleketlerinde yani Karapınar ve Kulu’da oylarımız yüzde 200 civarında arttı. İlçeler genelinde 45, Konya Büyükşehir Belediyesi’nde 7 meclis üyemiz var. AK Partinin gidişinin ayak sesleri artık Konya’da da duyuldu.” Başkan Bektaş, bütün ilçe başkanları ve üyelerinden de helallik istedi.

EMRE ÖZGÜL

hediye_880x440.jpgsalon-(1)_880x440.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum