Türkiye'de 1300 çalışanı olan dev banka Araplara satıldı!
Türk bankacılık sektöründe önemli bir gelişme yaşandı. 2011 yılında BDDK'dan sıfırdan kurulma lisansı alarak faaliyetlerine başlayan Odeabank, 14 yıl sonra el değiştirdi. Rekabet Kurulu, Odeabank'ın tek kontrolünün Abu Dhabi Developmental Holding (ADQ) tarafından devralınmasına onay verdi.
SATIŞIN DETAYLARI BELLİ OLDU
Odeabank'ın sermayesinin yüzde 96'sı, ADQ Financial Services LLC aracılığıyla ADQ'ya satıldı.
ADQ, Abu Dabi merkezli bir yatırım ve holding şirketidir.
Satış, Bank Audi liderliğindeki konsorsiyumla yapılan anlaşma sonucunda gerçekleşti.
Anlaşma kapsamında, Bank Audi'nin yüzde 76,419 payının yanı sıra, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve diğer ortakların payları da ADQ'ya devredildi.
ADQ'nun yaklaşık 250 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğu belirtiliyor.
ODEABANK'IN TÜRKİYE GEÇMİŞİ
Odeabank, 2011 yılında BDDK'dan sıfırdan kurulma lisansı alarak Türk bankacılık sektörüne girdi.
2012 yılında faaliyetlerine başlayan Odeabank, Beyrut merkezli Bank Audi'nin Türkiye'deki yüzde 100 iştiraki olarak kuruldu.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından 2 Ekim 2012'de faaliyet izni onaylanan Odeabank, 533 milyon 520 bin TL ödenmiş sermayesi ile faaliyete başladı.
Ülke genelinde 15 şehirde 41 şubesi bulunan Odeabank'ta yaklaşık 1300 kişi çalışıyor.
Kaynak:Haber Merkezi