Türkiye'de 10 bin çalışanı olan holdingde olay! Zam isteyen işçiler kovuldu

Türkiye'de 10 bin çalışanı olan holdingde olay! Zam isteyen işçiler kovuldu

Türkiye'deki en büyük holdinglerinden birisinde maaş anlaşmazlığı nedeniyle 200 kişi işten çıkarıldı. Holdinge bağlı santralde alınan kararın detayları belli oldu. Söz konusu karar büyük yankı uyandırdı.

Türkiye'de asgari ücretle çalışan milyonlarca insan var. Özel sektördeki maaşlar da asgari ücrete göre belirleniyor. Hükümet, enflasyonu yükselttiği gerekçesiyle asgari ücrete temmuz ayında zam yapmadı. İsçiler ise bu karara sert tepki gösterdi. Birçok fabrika çalışanlarını memnun etmek için maaşlara yüzde 15-30 aralığında zam yaptı.

santral.webp

ÜLKE GENELİNDE 10 BİNDEN FAZLA ÇALIŞANI VAR

Türkiye'deki en büyük holdinglerden birisinde ise üzücü bir olay yaşandı. Ülke genelindeki tesislerde 10 binden fazla çalışanı olan Çelikler Holding bünyesinde yer alan Afşin Elbistan Elektrik Santralinde 200 işçinin işten çıkarıldı belirtildi.

santral-93939.webp

ZAM TALEBİNİ KABUL ETMEYİP ÇALIŞANLARI KOVDULAR İDDİASI

Ekonomim'de yer alan habere göre, Kahramanmaraş'ta yer alan bu santralde enflasyon karşısında maaşlarına zam yapılmasını talep eden işçiler grev başlatmıştı. Şirket yetkilileri işçilere yüzde 6 oranında zam teklif etti. İşçiler ise bu teklif karşısında beklentilerinin yüzde 12 olduğunu dile getirdiler. Şirket yetkilileri bu talebi kabul etmedi. İşçiler bu teklifi yetersiz bulup, çalışma düzenlerinde yavaşlama kararı aldı. Bunun üzerine şirket ilk olarak 8 işçiyi işten çıkardı. Durumu protesto etmek amacıyla başlatılan iş durdurma eylemi sonrası işten çıkarılan işçi sayısı kısa sürede 24'e, ardından da 200'e ulaştı.

santral.jpg

İŞÇİLER SANTRALE ALINMADI

Ayrıca, işten çıkarılan ilk 24 işçinin çıkış kodlarının değiştirilerek mağdur edildikleri öne sürüldü. Şirkette kalan işçilere ise noter aracılığıyla ihtarname gönderildiği ve servis hizmetlerinin durdurulduğu belirtildi. İşçiler, işe kendi imkanlarıyla geldiklerinde ise güvenlik tarafından içeri alınmadı ve noter huzurunda iş durdurma ihtarnamesi çekildi. Söz konusu durum üzücü bir olay olarak gündeme düştü. Şirketten ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Kaynak:www.ekonomim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum