Türkiye ve Kongo iş birliği yapacak

Türkiye ve Kongo iş birliği yapacak

Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Lukas Holland arasında tarım iş birliği için ilk adım atıldı. Konya’da konuşan Kongo Teknoloji Bakanı M’Zinga Birihanze. “Lukas makineyle beraber ticaretin gelişmesi için çalışacağız” dedi. 

Lukas Holland ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasında yapılacak iş birliği ile ilgili toplantı dün Grand Millenyum Otel’de gerçekleşti. İki ülkenin dış ticaret hacminin gelişmesini ve iyi ilişkiler kurulmasını isteyen Demokratik Kongo Cumhuriyeti Teknoloji Bakanı M’Zinga Birihanze, Türkiye ve Konya’dan kendi ülkelerine tarım anlamında çok şey katacaklarını dile getirdi. M’Zinga Birihanze, “Meslektaşım tarım bakanıyla birlikte burada olmak çok güzel. Aramızda Türkiye ve bizim firmamız Kongo ile aramızda hali hazırda bulunan ticareti geliştirmek için avantaj ve olanakları sağlamak ve direkt kendimiz sahada çalışma yapmak istiyoruz. Bu sıcak karşılama ve misafirperverlik için teşekkür ediyorum. Lukas makinayla beraber bizim teknolojimizin ve tarım üzerine olan ticaretin gelişmesi devamlılığı olan bütün olanakları değerlendireceğiz. Bizim açıklamak istediğimiz şey, hükümetimizin ticarete açıktır. İki ülke arasında gerekli müzakereler yapılacak” ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZİN EKSİ YANLARINI BURADA GÖRECEĞİZ

Kongo Cumhuriyeti Teknoloji Bakanı M’Zinga Birihanze, ülkesinin tarım alanındaki eksikliğini Konya’da öğreneceklerini belirtti. Birihanze, “Meslektaşım tarım bakanı ile birlikte iki ülke arasında yararlı faydalı olacak her şey için hazırız. Gelişmekte olan ülkemizin teknolojilerin ve işlerin artı eksi yönlerini görüp yönlendireceğiz bu sayede. Her iki ülke yararlı işlerini yapmaya başladık ve devam edeceğiz. Zaman zaman iş arkadaşım tarım bakanı ile bu konuyu konuşuyoruz. Tarım makinası üzerine bir yatırımdan önce Lukas makineyle ilgili bilgi sahibi olmak. Olduktan sonra net kararlar alınacağı yönündedir.  Onlarla oturup durumları konuşmak ve gelişmekte olan işimiz hakkında toplantılar yapmaktır.  Şu an asıl amacımız bu toplantımızda tohum bankasından gerekli tohumların ülkemizde yetişebilecek ürünlerin Mısır ayçiçeği o tür tarımsal ürünleri buradan temin edip orada ki tarımsal faaliyetleri tohum bankasına alacağımız tohumlarla güçlendirmeye çalışmaktır” diye konuştu. 

ALİ GÖZEN 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.