Türkiye ve dünyada binlerce çalışanı olan firma iflas mı etti?

Türkiye ve dünyada binlerce çalışanı olan firma iflas mı etti?

Türkiye ve dünya genelinde binlerce çalışanı olan giyim devinin iflas iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Türkiye, küresel ölçekteki ekonomik krizle boğuşuyor. Diğer ülkelerde düşük seviyede hissedilen ekonomik kriz bizim ülkemizde daha şiddetli hissediliyor. Ekonomik krizin başlıca etkeni olarak ise birkaç yıl önce başlayan koronavirüs salgını gösteriliyor.

dev-zara-iflas.webp

Pandemi döneminde dünyanın tedarik zincirinde büyük aksaklıklar yaşandı. Tedariğin sıkıntıya düşmesiyle ekonomik kriz dünya genelinde kendini hissettirdi. Türkiye'de ise söz konusu kriz çok daha derinden hissedilir hale geldi.

Öyle ki ülkemizde her gün çok sayıda zam haberini görmek mümkün. Artan girdi maliyetlerine iş verenler de dayanamıyor. Türkiye'de son aylarda iflas sayısı ciddi oranda arttı. İsmi bilinen ve büyük ölçekli faaliyet gösteren bazı firmalar bile iflas etti.

zara-iflas-mi-etti.jpg

Son olarak ise Türkiye ve dünya genelinde faaliyet gösteren dev bir giyim firmasının iflası iddia edildi. Dünyaca ünlü Zara markasının Türkiye pazarında iflas ettiği iddia edildi.

Bahsi geçen bu iddiaların gerçekliğini vatandaş merak ediyor. Zara ise konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Zara yetkilileri internet sitelerinde ve sosyal medyada gündeme gelen çekilme kararının doğru olmadığını kaydetti.

iflas-haberleri-zara.webp

Açıklamada, Zara'nın Türkiye’de hem mağazacılık hem de e-ticaret kanallarıyla büyümeye devam edeceği vurgulandı. İflas iddialarının gerçek dışı olduğunu öğrenen vatandaşlar ise derin bir nefes aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum