Türkiye Ve Bursa Ekonomisine Değer Katanlar Ödüllendirildi

Türkiye Ve Bursa Ekonomisine Değer Katanlar Ödüllendirildi

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösterip Bursa ve Türkiye sanayisinde söz sahibi olan 52 firma düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösterip Bursa ve Türkiye sanayisinde söz sahibi olan 52 firma düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firma sahipleri ile yöneticileri ve Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) üyelerinin ödüllendirilmesi amacıyla program düzenlendi. Meşelipark Sosyal Tesislerde yapılan programda 2012 yılı verilerine göre Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu ve Bursa’nın 250 büyük firması arasına giren ve bölgede faaliyet gösteren firma temsilcileri ödüllerini aldı. Ödül törenine Bursa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğur ile Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faik Çelik başta olmak üzere BTSO'nun yeni Meclis Başkanı Remzi Topuk ve önde gelen sanayi kuruluşları temsilcileri katıldı.

BURSALI FİRMALARDAN EKONOMİYE 18 MİLYAR 323 MİLYON LİRALIK DESTEK

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğur, BTSO tarafından yapılan Bursa'nın 250 büyük firması ile İstanbul Sanayi Odası'nın düzenlediği Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu araştırmasında yer alan bölge firmalarını ödüllendirdiklerini belirtti.

Ali Uğur, "Marifet iltifata tabidir diye bir söz var. Bu anlamda firmalarımızın başarılarının ödüllendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. 2012 yılı verilerine ve İSO tarafından yapılan araştırmada Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan 15 firma yer alıyor. Bu firmaların üretimden satışları toplamı 18 milyar 323 milyon lirayı buluyor. Yine BTSO'nun 250 büyük firmasında da bölgemizden 44 firma yer alıyor. Bu 44 firmanın ciroları 250 büyük firmanın ciroları toplamının üçte birini oluşturuyor. Bursa'nın 250 büyük firmasının yaptığı toplam ihracatın yarısı bölgemizde faaliyet gösteren 44 firma tarafından gerçekleştiriliyor. Bursa'nın 250 büyük firması arasında yer alan ve bölgemizde faaliyet gösteren 44 firmada toplam 29 bin 500 kişi çalışıyor. Bu da Bursa organize sanayi bölgesinin Bursa'nın çok önemli bir üretim üssü olduğunun bir göstergesidir." dedi.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faik Çelik de konuşmasında sanayiciler olarak bir yandan üretirken, bir taraftan da dünya pazarında ki rakipleri ile kıyasıya mücadele edip yorulduklarını belirterek, "İşte bu bir nebze de olsun yorgunluğumuzu aldığına bizi manen teşvik ettiğine inanıyorum. Biz BOSİAD olarak bundan sonra bilhassa sosyal aktiviteler yönü ile daha sık bir araya gelmemize önayak olacağız." şeklinde konuştu.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk is, belirlenen listeler ve verilen ödüllerin önemine dikkat çekerek, "250 büyük firma araştırması şüphesiz kentimizin en önemli araştırmalarından biridir. 16 yıldır aralıksız gerçekleştirilen araştırma Bursa sektörlerinin durumunu, iniş çıkışların, yatırım ortamını ve girişim kabiliyetlerini açıkça ortaya koymaktadır." dedi.

Teknoloji sayesinde bilginin ulaşılması kolay ancak üretilmesi zor bir kavram haline geldiğinin altını çizen Topuk, "Bilgiyi kullanıp değere dönüştürenler bundan sonra kazananlar olacaktır. Bu anlayışla 250 büyük firma araştırmasının sonuçlarının doğru okunması önemlidir." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bursa’nın önde gelen firmalarına ödülleri verildi. Yaptıkları üretim ve ihracatlarına göre derecelere ayrılan firmalardan 52’si ödüllendirildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.