Türkiye, Tacikistan İle Ticaret Hacmini Arttırdı

Türkiye, Tacikistan İle Ticaret Hacmini Arttırdı

Türkiye ile Orta Asya ülkeleri arasındaki ticari ilişkiler büyüyor. 2013 yılı içerisinde Türkiye ile Tacikistan'ın ticaret hacminde artış yaşandı.

Türkiye ile Orta Asya ülkeleri arasındaki ticari ilişkiler büyüyor. 2013 yılı içerisinde Türkiye ile Tacikistan'ın ticaret hacminde artış yaşandı. Türkiye, Tacikistan'ın Rusya'dan sonra ikinci önemli ticari ortağı konumuna yükseldi.
Tacikistan İstatistik Kurumu, Ocak-Ağustos aylarının rakamlarını açıkladı. Sözkonusu dönemde Tacikistan'ın dış ticaret hacmi 3,4 milyar dolar seviyesine ulaştı. 8 ayda Tacikistan 96 ülke ile ticaret gerçekleştirdi. Bu dönemde 813 milyon dolar değerinde yurtdışına mal ihraç edildi. Ancak, 8 aylık süre zarfında ithalat ise 2 milyar doları aştı.
Tacikistan'ın ticari ortaklarının başında Rusya geliyor. İki ülke arasındaki dış ticaret hacmi 633 milyon dolar oldu. İkinci sıraya Türkiye geçti. Türkiye ile Tacikistan arasındaki ticaret hamci 433 milyon dolar seviyesine ulaştı. Türkiye'yi 423 milyon dolar ile Kazakistan, 415 milyon dolar ile Çin ve 210 milyon dolar ile İran takip ediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.