Türkiye-suriye Sınırında Akaryakıt Kaçakçılığı

Türkiye-suriye Sınırında Akaryakıt Kaçakçılığı

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Hacıpaşa ve Ütğm. Alim Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, parçalar halinde toplam bin 450 metre uzunluğunda boru ve 82 adet 60 litrelik bidon bulundu.Genelkurm

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Hacıpaşa ve Ütğm. Alim Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, parçalar halinde toplam bin 450 metre uzunluğunda boru ve 82 adet 60 litrelik bidon bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı, dün (10 Haziran) hudut devriye faaliyeti icra eden mobil yol kontrol unsuru tarafından, akaryakıt kaçakçılığında kullanılacağı değerlendirilen parçalar halinde, toplam bin 450 metre uzunluğunda boru ve 82 adet 60 litrelik bidon bulunduğunu belirterek, “Aynı bölgede Ziyaret Hudut Karakol sorumluluk sahasında, Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığı ve yasa dışı geçiş maksadıyla kullanıldığı değerlendirilen üç adet sal tespit edilmiştir. Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile bin 450 metre boru, 82 adet bidon ve üç adet sal olay yerinde imha edilmiştir.” bilgisi verildi.

SALLAR İMHA EDİLDİ

Yine dün, Narlıca Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Suriye tarafında bulunan ve Suriye'den Türkiye'ye akaryakıt aktardığı tespit edilen iki adet 40 tonluk akaryakıt tankeri, yapılan ikazlara rağmen faaliyetlerine devam etmeleri üzerine kullanılamaz hale getirildiği açıklaması yapıldı. Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile tutanak tutularak beş adet sal ve 60 adet bidonun olay yerinde imha edildiği kaydedildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.