Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu İstişare Toplantısı Yapıldı

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu İstişare Toplantısı Yapıldı

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'nun 13'üncü İstişare ve Yönetim Kurulu Toplantısı Muş'ta yapıldı. İki gün süren programda çeşitli ziyaret ve toplantılar düzenlendi. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, "Hep yan...

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'nun 13'üncü İstişare ve Yönetim Kurulu Toplantısı Muş'ta yapıldı. İki gün süren programda çeşitli ziyaret ve toplantılar düzenlendi. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, "Hep yan yana, gönül gönülle olacağız. Ellerimizi birbirimize uzatacağız. Bin yıllık bu topraklarda binlerce yıl barış içinde yaşayacağız." dedi.

Muş Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya, Vali Vedat Büyükersoy, Milletvekili Faruk Işık, Belediye Başkanı Feyat Asya, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, bölge muhtar temsilcileri, 81 ilden gelen muhtarlar ve bazı sivil toplum kuruluş temsileri katıldı. Toplantının açılış konuşmanı yapan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Muş'ta olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Federasyon olarak bölgeye ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Akdeniz, “30 yıldır zor bir süreç içindeyiz. Türkiye'nin kardeşlik duygusunu bozmasına bu millet hiçbir zaman müsaade etmedi. Bu anlam içerisinde kardeşlik birlik ve beraberlik projesine her zaman destek veriyoruz. Biz hep yan yana, gönül gönülle olacağız. Ellerimizi birbirimize uzatacağız. Bin yıllık bu topraklarda binlerce yıl barış içinde yaşayacağız. Biz Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne destek vermek amacı ile Mardin ilinden başlamak kaydıyla toplantılar düzenledik. Benzer toplantıyı daha sonra Şanlıurfa'da gerçekleştirdik ve bugün de yine Doğu Anadolu ili olan Muş'tayız. Bu yola çıkarken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan başladık. Bugün de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Marmara ve Ege bölgeleri kaynaşma içerisindeyiz. Farklı kültürlerimizi bir mecraya oturttuk. Birbirimizi artık anlayabiliyoruz. Bin yıllık topraklarda kardeşliğimiz söz konusu.” dedi.

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık da ayrıştırıcı olmanın hiç kimseye fayda sağlamadığını belirterek, demokrasinin en vazgeçilmez unsuru olan muhtarların sürece verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür etti. Çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Sakık, şunları söyledi: “Bu bedelleri öderken bir gün bu noktada buluşacağımızı biliyorduk. Zaman zaman 30 yıla yakın bir siyasi hayatım vardır ve bunun birçoğu parlamentodadır. Ekranlarda bir gün yan yana gelip konuşacağız; gerillasıyla, polisiyle bu toplantılarda barışı bu halka armağan edeceğiz dediğimizde, dokunulmazlıklarımız kalkıyordu tutuklanıyorduk. Uzun yıllar cezaevinde kalıyorduk. Tanrıya şükürler olsun bugün oturuyoruz konuşuyoruz. Lokal olsa zaman zaman küçücük şeyler oluyor. Barış zordur, kavga çok kolaydır. Bunun için umutlarımızı kırmayacağız. Umutlu olacağız.”

Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise çözüm sürecinin başlamasıyla çıkarılan yasa ve kanunlara değindi. Büyükersoy, “Türkiye'de bu alanda çok önemli değişiklikler oldu. Burada yaşamayan insanımız, belki kendi özel hayatını ilgilendirmediği için dikkat etmemiş veya dikkatinden kaçmış olabilir ama kardeşlik hukukumuzu zedeleyecek, bizi birbirimizden farklı görecek, aşağılayacak, küçük görecek ya da küçük görülmesine sebep olacak geçmişte bir takım hatalarımız, noksanlarımız, hukuki yanlışlarımız vardı. Bu yanlışlar, 12 yıl içinde düzeldi ve düzelmeye devam ediyor. Olağanüstü hal 2002 yılında kalktığı için 12 yıl diyorum. Olağanüstü halin kalkması bile çok önemli bir mihenk taşıdır. Olağanüstü hal kalkmasaydı demokratik çözüm, milli birlik ve kardeşlik süreci asla başlamazdı. Adım dahi atılamazdı. Onun için bu bölgenin en büyük projesi kardeşlik hukukunun geliştirilmesi projesidir." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi ve muhtarlar kalıcı barış için beyaz güvercin uçurdu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.