Türkiye, Kazakistan Galibiyetiyle Ayağa Kalktı

Türkiye, Kazakistan Galibiyetiyle Ayağa Kalktı

EURO2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu maçnda Türkiye, konuk ettiği Kazakistan'ı 3 - 1 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı. Grubun diğer maçlarında ise Hollanda, Letonya'yı 6-0, Çek Cumhuriyeti de konuk ettiği İzlanda'yı 2-1 mağlup...

EURO2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu maçnda Türkiye, konuk ettiği Kazakistan'ı 3 - 1 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı. Grubun diğer maçlarında ise Hollanda, Letonya'yı 6-0, Çek Cumhuriyeti de konuk ettiği İzlanda'yı 2-1 mağlup etti.

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki dördüncü maçında konuk ettiği Kazakistan'ı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da ağırladı. Rus hakem Aleksei Eskov'un düdük çaldığı maçta karşılaşma öncesi taraftarlarla kaleci Volkan Demirel arasında yaşanan olaylarla morali bozulan ay yıldızlı ekibe 3 puanı getiren golleri 26. dakikada penaltıdan ve 29. dakikada Burak Yılmaz ile 82. dakikada Serdar Aziz kaydetti. Konuk Kazakistan'ın tek golü ise 86. dakikada Mehmet Topal'ın neden olduğu penaltı vuruşundan Samat Smakov kaydetti.

Grupta oynanan günün ilk maçında Hollanda, Letonya'yı 6-0 mağlup ederken, diğer maçta Çek Cumhuriyeti ile İzlanda karşı karşıya gelirken o mücadele de 2-1 Çek Cumhuriyeti'nin üstünlüğünde sona erdi.

Bu sonuçlarla Çek Cumhuriyeti 12 puanla liderliğini sürdürürken, İzlanda 9, Hollanda 6 ve Türkiye ise 4 puanla sıralandılar. Letonya 2, Kazakistan ise 1 puanla 5 ve 6. sırada kendilerine yer buldular.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.