Türkiye Katar'dan doğalgaz alıyor!

Türkiye Katar'dan doğalgaz alıyor!

Katar petrol şirketiyle BOTAŞ arasında sıvılaştırılmış doğalgaz alımına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

BOTAŞ  ile Katar milli petrol şirketi, Tükiye'nin bu  ülkeden uzun vadeli ve düzenli LNG ithalatı yapmasını sağlayacak ön mutabakat  zaptı imzaladı.

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar  ziyareti sırasında imzalanan mutabakat zaptı, daha önce dönemlik anlaşmalarla bu  ülkeden yapılan LNG ithalatına uzun vadeli bir perspektif kazandıracak.

Taraflar bu çerçevede asıl anlaşmanın altyapısını oluşturmak için  hazırlığa başladı. Katar'dan LNG ithalatının miktar ve vadesinin de yer alacağı  asıl anlaşmanın en kısa sürede imzalanacağı belirtildi.

15 ANLAŞMA İMZALANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 anlaşmanın  imzalandığı Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite toplantısı öncesi,  "Türkiye-Katar kültür yılı başarıyla icra ediliyor. Bu güzel ilişkileri  önümüzdeki yıllarda da artırarak sürdüreceğiz. Körfez İşbirliği Konseyi ile  ilişkilerimize çok büyük önem veriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'a yaptığı iki günlük resmi ziyaretinin  ikinci gününde Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Erdoğan ve Sani, 19 Aralık 2014'te Ankara'da  imzaladıkları, "Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti Arasında Yüksek Stratejik  Komite Kurulmasına İlişkin Ortak Mutabakat" çerçevesinde oluşturulan Yüksek  Stratejik Komitesi'nin birinci toplantısına başkanlık etti.

İki ülke heyetleri arasında yapılan görüşmede, eğitim, çevre, bilim ve  teknoloji, denizcilik, enerji sektöründe 15 ayrı anlaşmaya imza atıldı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.