Türkiye iyi yönetilmiyor

Türkiye iyi yönetilmiyor

Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri, hükümetin dış politikada ve ekonomide başarısız olduğunu belirterek, ekonominin ise IMF politikalarıyla yönetildiğini söyledi

Halkın Sesi Partisi (HAS) Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri, Konya milletvekili adayları, il ve ilçe teşkilat yöneticileri ile birlikte Meram Konya Mutfağı’nda düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Teoman Rıza Güneri, seçim çalışmaları ve gündemle ilgili önemli değerlendirmede bulundu. HAS Parti’nin çok kısa bir sürede kurulmasına rağmen 81 ilde teşkilatlanmasını tamamladığını belirten Teoman Rıza Güneri, HAS Parti’nin seçimlere en iddialı şekilde hazırlandığını söyledi. Milletvekili aday seçiminde teşkilatların ve halkın tercihini ön planda tuttuklarını ifade eden Güneri, AKP’deki milletvekili adayı seçimini eleştirerek, bunun demokrasiye yakışmadığını aktardı.

12 Haziran seçimlerinin Türkiye ve bölge için önemine dikkat çeken Güneri, “Bölgemizdeki ülkelerde iktidar değişimleri yaşanıyor. Türkiye bu gelişmeleri takip etmek zorunda. İktidarın en başarılı olduğu alan ise dış işleri olarak gösteriliyor. Fakat Libya, Mısır ve Suriye olaylarında sınıfta kalmıştır. Bekle-gör politikası izleyerek, küresel güçlerin peşine takılmıştır. Türkiye, bölgede etkili ve yönlendirici bir ülke olmak zorundadır. Bugün Suriye’de her gün 50 kişi öldürülüyor. Türkiye, Suriye’de de bekle-gör politikası izliyor. Böyle bir politika etkili bir politika değildir” dedi.

“BU SEÇİMİN KONUSU YENİ ANAYASADIR”

12 Haziran seçimlerinden sonra yeni bir anayasanın yapılması gerektiğini belirten Teoman Rıza Güneri, 8 yıldır iktidarda olan AKP’nin yüzde 47 gibi bir oy almasına rağmen bunu başaramadığını söyledi. Kurucu Meclis mantığıyla yeni anayasa çalışmalarının yapılması gerektiğini aktaran Güneri “Yeni anayasa uzman kişilerin desteğiyle yapılmalı ve daha sonra halk oyuna sunulmalıdır. Anayasa değişikliğinin sağlıklı olması için öncelikle uzlaşma sağlanmalıdır. Seçim barajının mutlaka aşağıya çekilmesi gerekiyor. Meclis’te herkesin temsil edilmesi için seçim barajında düzenleme yapılmalı” diye konuştu. İktidarın ve muhalefetin polemiklerle seçim çalışması yaptığını kaydeden Güneri, özellikle Başbakan Erdoğan’ın kavgacı ve kamplaştırıcı seçim çalışmasının Türkiye’ye zarar verdiğinin altını çizdi.

VATANDAŞIN YÜZDE 85’İ BORÇLU

Hükümetin ekonomide de gösterildiği gibi başarılı olmadığına işaret eden Güneri, şunları söyledi: “2 milyon esnaf kepenk kapatmıştır. Türkiye tarihi boyunca ilk defa kurbanlık ithal etmiştir. Hayvan sayısı azalancı dışarıdan hayvan getirmiş, fakat et fiyatları yine de düşmemiştir. Yine bir kısım yandaşlar kazanmıştır. Reel bir yatırım yoktur. Dışarıdan gelen sıcak para ile ekonomi ayakta durmaktadır. Kağıt üzerinde milli gelirde artış olmuştur. Fakat bir yandan da borçlar da artmıştır. Vatandaşın yüzde 85’i borçludur ve yüzde 35’i ise ödeme güçlüğü çekmektedir. Kredi borçları artmıştır. İstikrar bozulur diye vatandaş tehdit edilmektedir. 629 TL asgari ücret alan birisi nasıl ailesini geçindirecek? Vatandaşlarımız sadece zorunlu ihtiyaçlarını gidermektedir. Orta direk dediğimiz kesimde bu hükümet tarafından yok edilmiştir. Türkiye 100 ayrı ülkeden tarımsal ürün ithal eden bir ülke haline gelmiştir. Tarım kesimi bu şekilde yok edilmiştir. Ekonomide uygulanan Derviş-Fisher modeli ile Türk ekonomisi IMF’ye teslim edilmiştir.”

Konuşmasında seçim yardımlarının adaletsiz dağıtımına da tepki gösteren Güneri, böyle bir ortamda demokrasiden söz edilemeyeceğini söyledi. Vatandaşların HAS Parti’ye büyük teveccüh gösterdiğini ifade eden Güneri, HAS Parti’nin kararsız seçmenin de oyunu alarak, mutlaka barajı geçeceğini de sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.