Türkiye, Imo Konsey Üyeliğine Yeniden Seçildi

Türkiye, Imo Konsey Üyeliğine Yeniden Seçildi

Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) 28. Genel Kurul toplantısındaki seçimlerde, ‘C’ kategorisinden yeniden aday olan Türkiye’nin oylamada geçerli oy kullanan 154 üye ülkeden 136’sının oyunu alarak konsey üyeliğine tekrar seçildiğini.

Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) 28. Genel Kurul toplantısındaki seçimlerde, ‘C’ kategorisinden yeniden aday olan Türkiye’nin oylamada geçerli oy kullanan 154 üye ülkeden 136’sının oyunu alarak konsey üyeliğine tekrar seçildiğini bildirdi. Türkiye ayrıca IMO 28. Genel Kurul toplantısının 25 Kasım 2013 tarihinde yapılan açılış oturumunda genel kurul başkanlığına seçildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Londra’da bugün gerçekleştirilen Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) 28. Genel Kurul toplantısında yapılan seçimlerle ilgili bilgi verildi. Kurul toplantısı çerçevesinde, IMO Konsey üyeliğine ilişkin bugün gerçekleştirlen seçimlerde 'C' kategorisinden yeniden aday olan Türkiye’nin, oylamada geçerli oy kullanan 154 üye ülkeden 136’sının oyunu alarak konsey üyeliğine tekrar seçildiği, Türkiye’nin bu seneki seçimlerde bugüne kadar aldığı oyların en yükseğini alarak 20 ülke arasında 2. sırada konseye seçildiğine işaret edildi.

“TÜRKİYE BİLGİ VE TECRÜBELERİ İLE KATKIDA BULUNACAK”

Türkiye’nin IMO 28. Genel Kurul toplantısının 25 Kasım 2013 tarihinde yapılan açılış oturumunda genel kurul başkanlığına seçildiği kaydedildi. Açıklamada, “Genel Kurul üyelerinin büyük desteğiyle Genel Kurul Başkanlığı’na seçilen ülkemiz, IMO’ya katıldığı 1956 yılından bu yana ilk kez bu önemli görevi üstlenmiştir. Genel Kurul Başkanlığını ülkemiz adına Londra Büyükelçimiz yürütmektedir. Ülkemizin IMO Konsey üyeliği ve IMO Genel Kurul Başkanlığı adaylığına gösterilen bu güven Türkiye’nin denizcilik alanında kaydettiği somut ilerlemelerin yanı sıra çok yönlü dış politikamızın yarattığı olumlu etkinin de bir yansımasıdır. Ülkemiz Konsey üyeliği ve Genel Kurul Başkanlığı sırasında, denizcilik alanında sahip olduğu imkân ve kabiliyetleri ile bilgi ve tecrübesi sayesinde IMO çalışmalarına ve bağlı olduğu IMO hedeflerinin ilerletilmesine yönelik somut katkılarda bulunmaya devam edecektir.” ifadeleri yer aldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.