Türkiye, Gürcistan’a En Çok Yatırım Yapan 4. Ülke

Türkiye, Gürcistan’a En Çok Yatırım Yapan 4. Ülke

Türkiye bu yılın ikinci çeyreğinde Gürcistan’a 38 milyon dolar yatırım yaptı. Gürcistan İstatistik Komitesi(GİK) bu yılın ikinci çeyreğinde Türkiye’nin Gürcistan'a 38 milyon dolar yatırım yaptığını duyurdu.

Türkiye bu yılın ikinci çeyreğinde Gürcistan’a 38 milyon dolar yatırım yaptı. Gürcistan İstatistik Komitesi(GİK) bu yılın ikinci çeyreğinde Türkiye’nin Gürcistan'a 38 milyon dolar yatırım yaptığını duyurdu. GİK verilerine göre Türkiye bu rakam ile ülkeye en çok yatırım yapan ülkeler arasında ilk 4. sıraya yerleşti.
Gürcistan’a söz konusu dönemde yapılan yabancı yatırımın toplamda 232 milyon dolar olduğunu açıklayan GİK, Türkiye’nin sıralamada ABD’yi geride bıraktığını belirtti.

GİK'in verilerine göre Gürcistan'a en çok yatırım yapan ülkeler: Lüksemburg 121,1 milyon dolar, Çin (79,4 milyon dolar), Hollanda (65 milyon dolar), Türkiye (38 milyon dolar) Azerbaycan (22,1 milyon dolar), ABD (19 milyon dolar), Kazakistan (13,6 milyon dolar), İsviçre (9 milyon dolar), Virjin adaları(5,4 milyon dolar).

Bu yılın ikinci çeyreğinde Gürcistan’a yapılan yatırımların 66,3 milyon doları enerji, 59,1 milyon doları endüstri, 46 milyon dolar ulaştırma ve haberleşmeye, 38,6 milyon dolar inşaat, 13,1 milyon dolar ise finans sektörüne yapıldı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.