Türkiye Faktoring Organizasyonunda Hızla Büyüyor

Türkiye Faktoring Organizasyonunda Hızla Büyüyor

TEB Faktoring AŞ Genel Müdürü Çağatay Baydar, Türkiye’nin dünyadaki faktoring organizasyonunda, Çin’den sonra en büyük oyuncu olduğunu söyledi.

TEB Faktoring AŞ Genel Müdürü Çağatay Baydar, Türkiye’nin dünyadaki faktoring organizasyonunda, Çin’den sonra en büyük oyuncu olduğunu söyledi. Baydar, dünyada ticaretin yön değiştirmesiyle Türkiye’nin bölgede oyun kurucu olabileceğine ve pazardaki payını daha da artırabileceğini ifade etti.

Adana Ticaret Odası ile TEB Faktoring işbirliğiyle düzenlenen toplantıda, dünyada ve Türkiye’de faktoringin yeri ve işleyiş detayları ile yurt içi ve ihracat işlemlerinde faktoring kullanımı konusu masaya yatırıldı. Toplantının açılışında konuşan Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, faktoringin en genel tanımıyla her türlü mal ve hizmet satışlarından doğan, fatura veya fatura yerine geçen belgelere dayalı, vadeli alacakların faktoring şirketine temlik edilmesi karşılığında finansman ve tahsilat hizmetlerinin sunulması anlamına geldiğini vurguladı. Menevşe, "Faktoring, yeni bir finansman modeli olmasına rağmen ülkemizde hızlı bir gelişme göstermiş ve son yıllarda ülkemiz finans piyasalarının vazgeçilmez enstrümanı olmayı başarmıştır. Faktoring işlemlerinin, hızlı finansman yükümlülüklerinin yerine getirilmesi ve işletmelerin başarılı bir şekilde büyütülmesinde önemli rol oynadığına inanıyoruz." diye konuştu.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç da faktoringin Türk ekonomisindeki yerinin gün geçtikçe daha da önem kazandığını, bu anlamda firmaların sistemi tanımaları ve imkanlarından yararlanmalarının önümüzdeki süreçte yaşayabilecekleri sıkıntıları aşmalarını sağlayabileceğini vurguladı.

TEB Faktoring AŞ Genel Müdürü Çağatay Baydar da Türkiye'nin Çin'den sonra dünyanın ikinci büyük ihracat faktoringi yapan ülkesi olduğunu ve TEB Faktoring'in de dünyanın en fazla ihracat faktoringi yapan ikinci şirketi konumunda bulunduğunu ifade etti. Türkiye'de geçen yıllarda yaşanan ekonomik krizler ve özellikle de 2008-2009 yıllarındaki ekonomik dalgalanmalarda KOBİ'lerin garantili mal satma konusunda bilinçlendiğini, ihracatçıların risk bilinçlerinin arttığını ve faktoring hizmetinden yararlanma yoluna gittiklerini anlatan Baydar, "İhracatçılarımızın açık hesap mal satmamasını, öz kaynaklarını riske atmamasını, ülkemizin de sermaye kaybetmemesini istiyoruz. Bu nedenle TEB Faktoring olarak açık hesaplarına garanti vererek, karşı tarafın risklerini üstlenmiş oluyoruz. Türkiye'nin öz kaynağının kaybını önlemek en büyük amacımız. Başta KOBİ'lerimiz olmak üzere firmalarımızın yurt dışındaki alacaklarını garanti altına alarak ihracatçıya ve ülkemize katma değer yaratıyoruz.'' diye konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.