Türkiye doğru olanı yapmıştır

Türkiye doğru olanı yapmıştır

Mevlâna Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından “Güncel Gelişmeler Çerçevesinde Türkiye’yi Saran Ateş Çemberi ve Rus Savaş Uçağına Uygulanan Angajman Kuralları” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Emekli Askerî Yargıtay Üyesi Hakim Kıdemli Albay Av. Dr. Yasin Aslan, “Türkiye’yi zor durumda bırakmak istiyorlar ama Türkiye uçak düşürme konusunda haklı” şeklinde konuştu. Uçak düşürme konusunda Türkiye haklı olmasaydı farklı müdahalelerin olabileceğini belirten Aslan, bütün devletlerin Türkiye’nin haklı olduğunu bildiğini dile getirdi. Mevlâna Üniversitesi İbrahim Gül Konferans Salonunda gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan Mevlâna Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Odyakmaz, Av. Dr. Yasin Aslan’ın kendi yüksek lisans öğrencisi olduğunu belirtti. Angajman kuralları çerçevesinde Yasin Aslan’ın çok önemli birikime sahip olduğunu dile getiren Odyakmaz, Av. Dr. Yasin Aslan’ın Angajman kurallarını NATO ülkelerine de anlattığını vurguladı.

“Mevlâna Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Odyakmaz’ın üzerimde çok büyük emeği var” diyerek konferansa başlayan Emekli Askerî Yargıtay Üyesi Hakim Kıdemli Albay Av. Dr. Yasin Aslan, “Şu an sizlere bu konferansı verebiliyorsam Prof. Dr. Zehra Odyakmaz’dan aldığım eğitim, disiplin ve terbiyenin bir sonucudur” dedi. Görev gereğince Angajman kuralları konusuna çok yoğun çalıştığını belirten Aslan, “Angajman kurallarının siyasî, ekonomik boyutları var. Biz hukukçu olduğumuz için hukuk perspektifinden bakıyoruz” ifadelerini kullandı. Meşrû savunmanın kişinin en doğal haklarından birisi olduğunu söyleyen Av. Dr. Yasin Aslan, meşrû savunma durumunda kuvvet kullanılabileceğini belirti. Aslan, Birleşmiş Milletlerin barışı korumak, barışı desteklemek veya barışa zorlama gibi barışı bozan eylemlere karşı kademeli olarak önlemler aldığını dile getirdi.  Angajman kurallarının kaynaklarına da değinen Aslan, “Öncelikle hukuk olmalıdır. Asker için harekât gerekleri ve siyaset olmalıdır” dedi. Aslan, Bunlardan hiçbirinin feda edilemeyeceğini vurguladı. Konferansın sonunda Emekli Askerî Yargıtay Üyesi Hakim Kıdemli Albay Av. Dr. Yasin Aslan’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vehbi Çelik tarafından hediye takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.