Türkiye bu ülkeye 6 bin tane otobüs sattı!

Türkiye bu ülkeye 6 bin tane otobüs sattı!

Türkiye'nin yerli ve milli otobüs markası Temsa dev satışa imza attı. Bu kapsamda Fransa'ya 6 bininci otobüsün teslimatı yapıldı.

Türkiye genelinde üretim yapan binlerce firma var. Bunlardan bazıları uluslararası piyasalara yön veriyor. Yerli ve milli otobüs markası Temsa Adana'daki dev fabrikasında üretime son hız devam ediyor. Yılda 10 bin otobüs ve kamyon üretim kapasitesine sahip olan marka ihracatta zirvede yer alıyor. Sabancı Holding ile PPF Group ortaklığındaki Temsa, 70’e yakın ülkeye otobüs ihraç ediyor.

temsa-222.jpg

TOPLAMDA 6 BİN OTOBÜS SATTI

Avrupa ülkelerine damga vuran Temsa özellikle Fransa yollarının hakim otobüs markaları arasında. Temsa’nın Fransa’ya son teslimatı ise, ülkenin Vosges bölgesinde faaliyet gösteren Tchizz Voyages - Cars Ferry isimli şirkete oldu. Son parti gönderilen LD SB Plus 13 model otobüslerle birlikte, Fransa yollarındaki Türk otobüslerinin sayısı 6 bine ulaştı. Fransa böylece dünyada en fazla Temsa markalı araca ev sahipliği yapan ülke oldu.

temsa-2.webp

DÜNYANIN EN BÜYÜKLERİ LİSTESİNE GİRECEK

Temsa; Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya, Avusturya, İsveç, Belçika, İspanya ve Litvanya gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve çeşitli Türk Cumhuriyetlerine ihracat yaparak kendi bünyesindeki satış ve satış sonrası hizmet ağıyla faaliyet gösteriyor. Temsa'nın önümüzdeki yıllarda yurt içi ve yurt dışı otobüs pazarında en büyükler listesine girmesi bekleniyor.

temsa-2333.webp

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum