Türker'den; Hoşgörünün, Sevgi Ve Saygının Arttığı Bayram Temennisi

Türker'den; Hoşgörünün, Sevgi Ve Saygının Arttığı Bayram Temennisi

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Savaşan Müslüman anlayışından uzaklaşarak birlik ve beraberliğin pekiştiği, kırgınlıkların ortadan kalktığı, yüzlerde hoşgörünün, sevgi ve saygının arttığı bayramlar temennisinde bulundu. Kurban...

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Savaşan Müslüman anlayışından uzaklaşarak birlik ve beraberliğin pekiştiği, kırgınlıkların ortadan kalktığı, yüzlerde hoşgörünün, sevgi ve saygının arttığı bayramlar temennisinde bulundu.

Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Masum Türker, bayramların; sevgi, saygı, kardeşlik bağları ve manevi değerleri kuvvetlendiren, dayanışma, hoşgörü ve yardımlaşmanın en üst seviyede yaşandığı eğlenmenin öncelikli olduğu özel günler olduğunu hatırlattı.

Kurban bayramlarında Müslümanların farklı yörelerde olsalar bile toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı özverili olarak evrensel düzeyde yaşadığına işaret eden Türker, Kurban Bayramı’nda birlik ve beraberliklerini küresel dünyada özümseyen Müslümanların, olanakları ölçüsünde bir araya gelip ibadet edip, ruhsal doyuma ulaştıklarını dile getirdi.

“BAYRAMIN EVRENSEL DUYGULARI VE RUH GÜZELLİĞİNİ YAŞAMAKTAN UZAKLAŞTIK”

Günümüzde Müslümanların; birbirleriyle savaşarak, yabancı unsurların güdümünde birbirini öldürerek yada Müslümanların hunharca öldürülmelerine seyirci kalarak bayramın evrensel duyguları ve ruh güzelliğini yaşamaktan uzaklaştıklarına işaret eden Türker, “Savaşan Müslüman anlayışından uzaklaşarak birlik ve beraberliğin pekiştiği, kırgınlıkların ortadan kalktığı, yüzlerde hoşgörünün, sevgi ve saygının arttığı bu özel günlere ulaşmanın mutluluğu ile Milletimizin ve Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutluyor, huzur ve güven içinde Ulusça nice bayramlar kutlamayı diliyorum.” temennisinde bulundu.

Türker mesajını, “Milli birlik ve dayanışma duygularımızın coşkusunun ve sevincinin artarak devam etmesi dileklerimle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını; vatanımız için canlarını ortaya koyan şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize sevgi ve saygıyla şükranlarımızı sunarak bayramın hepimize barış, huzur, mutluluk ve sağlık getirmesini diliyorum.” sözleriyle tamamladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.