Türker: Hükümet, Kimse Yok Mu Kararını Neden Aldığını Açıklamalı

Türker: Hükümet, Kimse Yok Mu Kararını Neden Aldığını Açıklamalı

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Kimse Yok Mu Derneği’nin yardım toplama yetkisinin Bakanlar Kurulu kararı ile kaldırılmasına tepki gösterdi. Hükümetin bu kararı neden aldığını açıklaması gerektiğini belirten Türker,...

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Kimse Yok Mu Derneği’nin yardım toplama yetkisinin Bakanlar Kurulu kararı ile kaldırılmasına tepki gösterdi. Hükümetin bu kararı neden aldığını açıklaması gerektiğini belirten Türker, bu kararın doğru olmadığını söyledi.

Türker, konu ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Kararın Kurban Bayramı öncesinde verilmesinin Türkiye’de hukuk sisteminin kişiye göre uygulandığını ve adaletin yok olduğunu ortaya koyduğunu vurgulayan Türker, "Hükümet bu kararı alırken mevcut olan koşullarda bir değişiklik mi oldu? Eğer koşullarda bir değişiklik olduysa niye dernek düzeltme yapılması konusunda uyarılmadı?" sorularını yöneltti.

"HÜKÜMETİN BU KONUDAKİ KARARINDAN DÖNMESİNDE HUKUK ADINA YARAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Kamuoyuna bu yetkinin neden alındığının açıkça belirtilmesi gerektiğini ifade eden Türker şunları söyledi: "Hükümetin bu kararının doğru olmadığını açıkça söylüyorum. Hukukun nasıl kişisel düşüncelerle ve devlet içinde yeniden yapılandırılmak istenen yapının önünü açmak amacıyla bir mücadele aracı olarak gösterildiğini, yetkinin kullanıldığını açıkça görüyoruz. Türkiye’nin jeopolitik konumundan dolayı çok hassas bir dönem yaşadığımız günlerde bu tür kararların kutuplaşmayı, ayrıştırmayı ve bazı kesimleri ötekileştirmeyi gündeme getirdiğini açıkça ortaya koyuyor. Hükümetin bu konudaki kararından dönmesinde hukuk adına yarar olduğunu düşünüyorum."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.