Türkdoğan: Sokağa Çıkma Yasağı Ülkeyi Darbe Ortamına Sürükler

Türkdoğan: Sokağa Çıkma Yasağı Ülkeyi Darbe Ortamına Sürükler

İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Türkdoğan, IŞID tarafından abluka altına alınan Kobani’de yaşanan savaş nedeniyle Türkiye’de çıkan sokak olaylarına karşı hükümetin daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini...

İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Türkdoğan, IŞID tarafından abluka altına alınan Kobani’de yaşanan savaş nedeniyle Türkiye’de çıkan sokak olaylarına karşı hükümetin daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini söyledi. Türkdoğan, “Türkiye 6 kentte ilan edilen sokağa çıkma yasakları ile hızla darbe ortamlarına sürüklenmektedir. Tehlikenin ne kadar büyük olduğunun farkına varması gerekiyor hükümetin. Sokağa çıkma yasağı ilan ederek, çeşitli paramiliter grupların sokak saldırılarına izin vererek Türkiye’yi temel hak ve özgürlüklere bağlı bir ülke yapamazsınız.” dedi.

İnsan Hakları Derneği üyeleri, Kobani’de yaşanan ablukanın dikkate alınması için TBMM Dikmen kapısı önünde eylem yaptı. ‘Işid vahşetini durdurun’, ‘Direnmek haktır’ ve ‘Kobani kazanacak’ pankartlarıyla Meclis Dikmen kapısı önüne gelen grup burada bir süre oturma eylemi yaptı.

İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Türkdoğan da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kobani’de yaşananlar nedeniyle Türkiye’de yapılan eylemler konusunda hükümeti uyardı. “Hükümetin çareyi fiili olağanüstü halde bulmasını asla kabul edilemez.” açıklamasında bulunan Türkdoğan, Türkiye 6 kentte ilan edilen sokağa çıkma yasakları ile hızla darbe ortamlarına sürüklendiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin dört bir tarafında yaşanan eylemler nedeniyle tehlikenin büyüklüğünü hükümetin fark etmesi gerektiğini söyleyen Türkdoğan şöyle dedi: "Sokağa çıkma yasağı ilan ederek, çeşitli paramiliter grupların sokak saldırılarına izin vererek Türkiye’yi temel hak ve özgürlüklere bağlı bir ülke yapamazsınız. Hızla darbe ortamına sürüklenen bir ülke haline getirirsiniz. Ortadoğu’da devam eden savaş ve Mısır’da yaşanan askeri darbeyi düşünmelerini tavsiye ediyor. İnsan Hakları savunucularına 12 Eylül karanlığını bir daha kimsenin yaşatmaması gerektiğini ifade ediyor."

İnsan Hakları Derneği üyeleri Meclis önünde bir süre daha oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.