Turkcell’den üniversiteliler için yarışma 

Turkcell’den üniversiteliler için yarışma 

Turkcell, Üniversiteler Zafiyet Avcılığı Programı (Unibounty) yarışması ile lisans ve yüksek lisans öğrencilerine deneyim kazanma fırsatı sunuyor.

Siber güvenlik uzmanlarının gelişimine katkı sağlayan program kapsamında, Türkiye’de üniversitelere yönelik ilk kez ‘zafiyet avcılığı’ (bug bounty) yarışmaları gerçekleştiriliyor. Turkcell, bu programla tüm lisans ve yüksek lisans öğrencilerini siber güvenlik alanında eğitmeyi ve desteklemeyi amaçlıyor. Yüksek katılımın beklendiği Unibounty’nin uzun dönemli bir program olması ve başvuru rakamlarına göre eğitimin sürekliliği hedefleniyor. Lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen proje için daha önce 11 üniversiteyle gerçekleştiren iş birliğinde 1.000’e yakın başvuru alan Turkcell, bu sene programı Türkiye’deki tüm üniversitelere açarak kapsamını genişletiyor. Başvuruları 7 Kasım’da başlayan Turkcell Zafiyet Avcılığı Unibounty Programı’na, 10 Aralık’taki Uygulamalı Zafiyet Avcılığı eğitimlerine kadar 5 binden fazla katılımcı başvuru yaptı. Programa başvurular ise devam ediyor. 

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, “Turkcell olarak, üniversite öğrencilerine uygulamalı deneyimler kazandırarak bilgilerini pekiştirmeyi ve onları iş hayatına hazırlamayı çok önemsiyoruz. Bu programla tüm lisans ve yüksek lisans öğrencilerini siber güvenlik alanında desteklemeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda zafiyet avcılığı programlarında Turkcell’in ülkemizde öncü bir rol oynamasını hedefliyoruz. Programla, Turkcell uygulamalarının birçok zafiyet avcısı tarafından test edilmesini sağlayacağız. Turkcell bünyesindeki siber güvenlik uzmanları tarafından verilen zengin içeriğe sahip eğitimlere katılan tüm katılımcılar, Turkcell Akademi Katılım Sertifikası’na sahip olabilecek. Siber güvenliğe ve zafiyet avcılığını öğrenmeye meraklı tüm genç yetenekleri Unibounty Programı’na bekliyoruz” dedi.

MUSTAFA ÜNÜVAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.