Turkcell’den Müşterilerine 10 Maddelik Taahhüt Listesi
Turkcell, 4.5G’nin ilk gününde bütün abonelerin internet kotasını ikiye katlayacak. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “10 maddeden oluşan bir taahhüt listesi hazırladık. Onları memnun etmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.
Turkcell’in 1 Nisan itibarıyla açıkladığı vaatler ile 4.5G’ye geçişte hiç kimseden ilave bedel ya da cayma bedeli talep edilmeyeceğinden Turkcell müşterilerinin fatura şoku yaşamayacağına ve bozulan telefonların yerine ikame telefon tahsis edilmesine kadar pek çok konu taahhüt altına alındı.
Terzioğlu, herkesin merak ettiği 4.5G’nin getireceği yüksek bant genişliği ve yüksek hızın kotaları nasıl etkileyeceği konusunda açıklamalarda bulunarak, Turkcell müşterilerine kotaları katlama müjdesi verdi. Terzioğlu, “Müşterilerimize ‘Hızım arttı, kotam bitecek’ sıkıntısı yaşatmak istemiyoruz. 4.5G’ye geçen müşterilerimizin kotalarını ilk 3 ay boyunca ikiye katlayacağız, 3 ayın sonunda da fiyat artışı olmaksızın daha yüksek kotalı tarifelerden yararlanabilecekleri sürpriz tekliflerimiz olacak” dedi.
FATURALARDA SÜRPRİZ YOK
Müşterinin sorununu kendi sorunları olarak gördüklerini ve her zaman müşterinin yanında olacaklarını anlatan Terzioğlu, “Kullanılmayan paket ve servis ücretlerini geri ödeyeceğiz. Müşteri menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Örneğin paketinden kalan kullanım hakkını devredeceğiz. Cihazları bozulduğunda tamir edilene kadar ikame cihazla onları bağlantısız bırakmayacağız. 4.5G’ye geçen hiçbir müşterimizden 1 TL dahi ekstra bedel talep etmeyeceğiz, faturalarda sürpriz yaşatmayacağız” açıklamasını yaptı.
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, müşterilerinin telefonlarının bozulması durumunda telefonlar tamir edilene kadar geçen sürede müşterilerini telefonsuz ve internetsiz bırakmamak için de yeni bir adım atarak 10 bin akıllı telefon aldıklarını belirterek, “Sektörde 20 günleri bulan cihaz bakım sürelerini biz Turkcell’de 10 güne kadar indirdik. Ancak 10 gün bile müşterilerimizi telefonsuz bırakamayacağımız kadar uzun bir süre. O nedenle biz, arıza nedeniyle akıllı telefonlarını servise gönderdiğimiz müşterilerimize, cihazları geri gelene kadar yeni bir cihaz vermeye başladık. Bu süreçte Turkcell’lileri mağdur etmemek için de sadece bu amaçla kullanılmak üzere 10 bin akıllı telefon alarak stoklarımıza koyduk” dedi.
4.5G’NİN YENİ TARİFELERİ
4.5G’nin yeni tarifeleri ise şöyle olacak:
"Data Ses SMS Fiyat
50 GB 1000 Dk. 1000 149TL.
20 GB 1000 Dk. 1000 119TL.
15 GB 1000 Dk. 1000 99TL.
10 GB 1000 Dk. 1000 79TL.
6 GB 500 Dk. 1000 59TL.
4 GB 500 Dk. 1000 49TL.
2 GB 500 Dk. 1000 39TL."
ENGELLİYE VE YAŞLIYA EVDE HİZMET
Turkcell’in 10 maddede özetlediği manifestosunu örnekleriyle açıklayan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, özel hizmet ekibiyle engellilere ve 65 yaş üstündekilere evde hizmet vereceklerini söyledi. Terzioğlu, Türkiye’nin Turkcell’i olarak olağanüstü durumlarda, müşterilerinin tüm finansal yükümlülüğünü askıya alıp, her bir müşteriyi tek tek arayarak "Yardıma ihtiyaçları olup olmadığını" sorduklarına, dilerse yakınlarını arayarak bilgi verdiklerine vurgu yaptı. Özellikle İstanbul’daki evleri kentsel dönüşüm kapsamına giren müşterilerinin proaktif olarak nakil taleplerini aldıklarını hatırlatan Terzioğlu, müşterilerini internetsiz bırakmayacaklarını hatta nakliye, çilingir ve kamu hizmetleri vb. konularda hayatlarını kolaylaştırdıklarını anlattı.
BiP, Turkcell TV+, Turkcell Müzik, Dergilik, Goller Cepte gibi ürün ve servisleri kullanmak için Turkcell müşterisi olmaya gerek olmadığının altını çizen Terzioğlu, “Eşsiz müşteri odağıyla tasarladığımız ürün ve servisler; Türkiye ve dünyadaki diğer operatör müşterilerinin de kullanımına açıktır. Sadece bu servislerden faydalanan abonelere de kendi müşterimiz gibi hizmet vereceğiz” dedi.
Çok kısa bir süre önce Türkiye’nin 5 ilinde aynı anda 4.5G hız testleri yaptıklarını anlatan Terzioğlu, “Gerçek şebekeden cep telefonlarıyla yaptığımız bu testlerde tüm illerdeki hız 300 Mbps’in üzerinde çıktı. Bazı illerde de 400 Mbps sınırına dayandık. Bu veriler de ‘Dünyanın en hızlı 4.5G hizmetini sunacağız’ iddiamızı destekliyor. 2018’in sonunda 1600 Mbps hızları göstermeye başlayacağız. 4.5G’de yüksek hızları cihazların desteklemesi gerekiyor. Turkcell, ticari olarak piyasada satılan cihazlarda hem Türkiye’nin hem de dünyanın en yüksek hızını vermeye devam edecek” diye konuştu.
4.5G ihalesinde en yüksek frekansları aldıklarını ve bu sayede en yüksek hızlara ulaştıklarını ifade eden Terzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “4.5G’de frekanslar size sunulmuş otoban gibidir. Otoban ne kadar geniş olursa siz de o kadar hız yapabilirsiniz. Bu yüzden biz en büyük otobana sahip olmak için en geniş frekanslara para ödedik. Şimdi elimizdeki frekansları ‘üçlü taşıyıcı’ sistemiyle birleştiriyoruz. Böylece en yüksek hızlara ulaşıyoruz. Birleştirme teknolojisi geliştikçe hızlarımız da daha yukarı çıkacak. Dolayısıyla biz her zaman en yüksek hızı vereceğiz. Frekans bandında Turkcell Avrupa’daki operatörler arasında 234.4 MHz ile ikinci sırada”
YENİ TARİFELERDE 50 GB İNTERNET BULUNUYOR
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, müşterilerin merakla beklediği 4.5G tarifelerini de açıkladı. Müşterilerin ihtiyacına göre paketler oluşturduklarını anlatan Terzioğlu, “Çok data tüketen müşterilerimiz için 50 GB’a varan mobil internet paketleri hazırladık. Yeni paketlerimizde data fiyatlarının birim maliyetleri yüzde 20’ye varan oranda azalmış durumda.” dedi.
2015 yılı son çeyreğinde ülke olarak 4.5G’ye toplamda 13,1 milyar liraya yakın yatırım yapıldığını ve bu yatırımın yaklaşık yüzde 45’ini tek başına Turkcell’in gerçekleştirdiğini anlatan Terzioğlu, “En yüksek yatırımı yine Turkcell yapacak. 2018 yılına kadar 18 milyar TL daha yatırım yapmayı öngörüyoruz. Bu yatırım yaklaşık 175 bin kişiye istihdam sağlayacak. 4.5G ile birlikte istihdamdan yatırıma, milli gelirden firmaların gelecek planlarına kadar hayatın her alanında büyük bir değişim ve dönüşüm yaşanacak. Hızlı internet sayesinde bugün bilmediğimiz yeni sektörler oluşacak. Genişbant yatırımları ve olanakları genişledikçe klasik altyapı yatırımlarına olan ihtiyaç da azalacak. Genişbant penetrasyonunda her yüzde 10’luk artış ayrıca yeni girişimci sayısını da sırasıyla yüzde 21, yüzde 12 ve yüzde 8 oranında artırmaktadır” diye konuştu.
Araştırmalara göre, genişbant için yapılan yatırımın üç yoldan ilave istihdam oluşturacağını da anlatan Terzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk olarak altyapı yatırımlarında çalışanlar, ikinci olarak servis sağlayıcı firmalarda çalışanlar, üçüncü olarak ise diğer firmalarda konu ile ilgili departmanların oluşması istihdama katkı veriyor. Genişbant kullanımı ile birlikte firmaların etkinliklerinde de önemli artışlar oluyor. Araştırmalar, ihracatçı firmaların satışlarında yıllık yüzde 6, hizmet sektörü firmalarının satışlarında yüzde 7,5-10 arası artış etkisi olduğunu gösteriyor”.
Yerli üretimi önemsediklerini bir kez daha vurgulayan ve 4,5G ihale şartnamesine konulan yerlilik konusundaki tüm şartları kabul ettiklerini ifade eden Terzioğlu, “Yerli baz istasyonu için ilk biz harekete geçtik ve yerli baz istasyonu almak için ön sipariş verdik. Öncelikle yerli teknoloji üretimini destekleyen ve bu yönde çalışmalar yapan öncü firmayız. Global teknoloji pazarından daha fazla pay alabilmemiz için yerli 4.5G baz istasyonu çalışmalarını da çok değerli buluyoruz. T serisi yerli akıllı telefonlarımız, şebekemizde kullandığımız yerli radyolink sistemleri, yerli aküler, yerli yazılım ürünlerimiz bizim bu konuya bakışımızın en iyi örnekleridir” diye konuştu.
Terzioğlu, Turkcell’in tek çatı ile ilgili teknik hazırlıklarını tamamladığını ve bunun kısa süre içinde hanelere yansıyacağını belirterek, “Entegre hizmet ve tek fatura için, artık ayları değil günleri sayıyoruz” dedi. Bir süre önce yayına giren reklam filminde Türkiye’nin bütünlüğüne vurgu yaptıklarını hatırlatan Terzioğlu, aynı bütünlüğü Turkcell Grubu şirketlerinde de sağlamak için uzunca bir süredir çalıştıklarını belirterek, “Artık teknik altyapı hazırlıkları tamamlandı. Superonline’dan evde internet kullanan müşteri sayısında liderliğini kanıtlamış olan Turkcell, 4.5G’de de en yüksek hız ve kapasite kullanım hakkına sahip olarak, Türkiye’nin en büyük entegre telekom hizmetleri sunan şirketi olmayı hedefliyor” açıklamasını yaptı.
Şu anda Turkcell Grubu’nda mobilin ayrı, sabit hizmetlerin ayrı verildiğini ve bu hizmetlerin de farklı çağrı merkezlerinin olduğunu ifade eden Terzioğlu, “Kısa süre sonra hizmetlerin tamamı entegre olarak tek çatıdan verilecek. Bu sayede telekomünikasyon pazarının kurallarını yeniden yazarak, müşterilerimize tek çatı altında, istedikleri tüm hizmetleri birlikte sunacağız. Ay sonunda hem evden internetiniz, hem de mobil telefonunuzun hizmet bedelleri tek faturada gelecek, ayrı ayrı fatura takip etmek zorunda kalmayacaksınız. Tüm bunların yanında müşteri deneyimini ön planda tutmaya devam ediyoruz. Fiber dışındaki internet bağlantılarının kurulumu çoğu zaman bir günden uzun sürdüğü için, kurulumunuz gerçekleşene kadar da Turkcell mobil internetle sizi internetsiz bırakmayacağız” diye konuştu.
Entegre operatör olma yolundaki tüm ihtiyaçlar ve 4.5G’nin yenilikleri için 20 bin kişinin yüz yüze ve dijital eğitimlerden geçirildiğini ve tüm kanallardaki çalışanların bu hizmetlerin tamamını sunabilecek duruma getirildiğini de vurgulayan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Lansmana özel hazırladığımız entegre iletişim çözümlerimizle artık müşterilerimizin hem evden hem cepten tüm iletişim ihtiyaçları için bana sadece Turkcell yeter demesini hedefliyoruz. Hizmet kalitesi ve müşterilerimize sağladığımız tek elden çözüm sonucu yine rekabetten ayrışarak, 2018 yıl sonu itibariyle entegre telekom pazarında liderliği hedefliyoruz.”
4.5G İLE HAYATIMIZ NASIL DEĞİŞECEK
4.5 G’nin devre girmesiyle hayatımızdaki değişiklikler de şöyle olacak:
"Evler akıllanacak: Hızlı ve kesintisiz internet sayesinde evimizi dışarıda olduğumuz zamanlarda dahi kontrol edebileceğiz. Kombiden buzdolabına, televizyon ocağa kadar tüm cihazlar uzaktan takip edilip yönetilecek.
TV izleme deneyimi yeniden tanımlanacak: Kişiye özel TV yayını dönemi başlayacak. 4K ve daha yüksek video kalitesi, her yerden kesintisiz TV izleme deneyimi, özellikle spor karşılaşmalarında klasik yayına bağlı kalmaksızın farklı açılardan, yoğun istatistiki bilgilerle desteklenmiş yepyeni bir izleme deneyimi seyircilere sunulabilecek.
Alışveriş deneyimi yeni bir boyut kazanacak: Beğendiğiniz bir kitabı sipariş ettiğinizde kısa bir sürede elinizde olacak. Drone olarak tanımlanan küçük insansız hava aracı, aldığınız kitabı evinizin balkonuna kadar getirecek.
Ambulanstaki hastaya uzman hekim desteği: Ambulansla hastaneye nakledilirken müdahale edilmesi gereken hasta için uzman hekim evinde bile olsa devreye girecek. 4.5G’nin sağlayacağı yüksek hız ve kapasite ile birden fazla doktor ile aynı anda görüntülü görüşme yapılabilecek.
Drone ambulanslar hayat kurtaracak: Hızlı müdahalenin hayati önem taşıdığı özellikle kalp krizi gibi acil tıbbi durumlarda hastaya çok kısa sürede müdahale edilebilmesini sağlayacak olan drone’lar hayat kurtaracak. Böylelikle kalp krizi vakaları sonrasında hayatta kalma oranı 10 kata kadar artabilecek.
Okulda yeni dönem: Eğitimde “Nerede olursan ol, derse katıl” sistemi gelişecek. Bu kolaylık ileriki dönemde ek derslikler açma gibi altyapı ihtiyaçlarını azaltacak.
Lojistik sektöründe verimlilik artacak. Rota planlama, filo takibi, konteyner takibi gibi lojistiğin farklı alanlarında ciddi iyileştirilmeler sağlanacak. Bu da zaman yönetimi, kaynak yönetimi ve maliyet yönetimi gibi konularda önemli avantajlar getirecek.
Akıllı araçlarla daha güvenli ve daha hızlı ulaşım: Yakın bir gelecekte yollarda görmeye başlayacağımız akıllı araçlarla sürüş güvenliği, yolculuk sürelerinin kısalması, trafik yoğunluk uygulamalarının desteğiyle daha düşük karbon emisyonu için de önemli bir adım atılmış olacak.
Ağır makineler uzaktan kontrol edilebilecek. Özellikle şantiye ve fabrika gibi büyük operasyon sahalarında kullanılan ağır makineler uzaktan yönetilerek baraj, stadyum, liman gibi yapıların inşasında ortaya çıkan riskler önemli oranda düşürülecek.
Enerji sektöründe yeni fırsatlar oluşturacak. Enerjide üretim, stoklama, iletim, dağıtım süreçlerinin tamamında riskleri azaltacak kalite denetimi, kayıp-kaçak takibi, uzaktan yönetim uygulamaları geliştirilecek".
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.