Türk Yiyeceği Rusya Yolunda

Türk Yiyeceği Rusya Yolunda

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı ve Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) Başkanı Orhan Gençoğlu, “Rusya’nın potansiyelini artık değerlendirmek zorundayız.

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı ve Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) Başkanı Orhan Gençoğlu, “Rusya’nın potansiyelini artık değerlendirmek zorundayız.” dedi.

    Gıda ve içecek endüstrisinde bölgedeki en önemli fuarlardan biri olan World Food Moscow (WFM) 2013 Fuarı 16- 19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. 21.’si düzenlenen ve İstanbul İhracatçı Birlikleri tarafından milli katılımın sağlandığı fuarda 26 Türk firması boy gösterdi.

    Rusya’da düzenlenen World Food Moscow (WFM) 2013 Fuarı’nda temaslarda bulunan UMSMİB Başkanı Orhan Gençoğlu ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Özkan Kamiloğlu ve Ali Haydar Güçlü, UMSMİB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Göztepe ve Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Mümin Karacakayalılar, fuar kapsamında Rusya Türkiye İş Adamları Derneği’ni (RUTİD) ziyaret etti.

    RUTİD Başkanı Esat Sarı’dan dernek hakkında bilgiler alan Orhan Gençoğlu, “UMSMİB olarak biz meyve, sebze ve dondurulmuş gıdaları öncelikle Avrupa piyasasına satıyoruz, ancak firmalarımız Amerika, Kanada, Kuzey Afrika ve hatta Japonya’ya bile ihracat yapıyor. Dünyanın önemli ülkelerindeki dev markalara ürünlerimizi satarken Rusya pazarına bir türlü ayak basamadık. Rusya potansiyelini artık değerlendirme vakti geldi.” dedi.

    "BÖLGEDE TÜRK MALININ İMAJINI DÜZELTME ZAMANI GELDİ"

    Rusya’nın önemli bir pazar olduğunu, bu noktada RUTİD’in de desteklerini istediklerini söyleyen Gençoğlu, şöyle konuştu: "Rusya artık var olmamız gereken bir pazar. RUTİD’in de katkıları ile bu pazarda etkin olmak istiyoruz. Amacımız sadece meyve sebze ihraç etmek değil, diğer ürünlerimizi de bölgeye ihraç etmeyi planlıyoruz. Artık bölgede Türk malının imajını düzeltmenin zamanı geldi. Birkaç işadamı tarafından yapılan hatanın cezasını tüm Türkiye çekmemeli. Diğer yandan iki ülke arasında ticari ilişkilerin gelişmesi turizm açısından da olumlu sonuçlar doğuracaktır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.