Türk Ve Gürcü Heyetleri Sarp’ta Sorunları Görüştü

Türk Ve Gürcü Heyetleri Sarp’ta Sorunları Görüştü

Artvin in Hopa ilçesinde Gürcistan ve Türkiye heyetleri Sarp Gümrüğü'nde bir araya gelerek iki ülke arasında ortak sorunları masaya yatırıldı. Konuyla ilgili birçok önemli ismin katıldığı toplantıya Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı...

Artvin in Hopa ilçesinde Gürcistan ve Türkiye heyetleri Sarp Gümrüğü'nde bir araya gelerek iki ülke arasında ortak sorunları masaya yatırıldı. Konuyla ilgili birçok önemli ismin katıldığı toplantıya Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek'de katıldı.

Toplantıda Sarp Sınır Kapısı'nda dolu TIR'ların birikmesi ve bazı işlemlerin yapılmasının uzun sürmesi konusu masaya yatırıldı. Günlük giriş çıkış yapan araç sayısının 900-1000 arası değiştiği dikkate alınarak bu konuda adımlar atılması yönünde fikir birliği sağlandı. Konu ile ilgili tek kapı sistemine geçilmesi durumunda sorunların ortadan kalkacağı hatta TIR parkına dahi ihtiyaç kalmayacağı dile getirildi.

Diğer yandan turizmi etkileyen konulardan ilaç yasağı ele alınarak bu konudaki uygulamanın yeniden gözden geçirilmesi gerektiği hususu Türk yetkililer tarafından vurgulandı. Kimlik ve pasaportlardaki resimlerin ise uluslararası normlara göre yenilenmesi ve uygun hale getirilmesi ise Gürcü yetkililerin talepleri arasında yer aldı.

2015 yılında ise Avrupa Birliği Uyum Yasası çerçevesinde Gürcistan vatandaşlarının 90 gün süre ile vizesiz olarak Türkiye'ye geleceği konuşuldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.