Türk Telekom yöneticisi yılın CEOsu seçildi

Türk Telekom yöneticisi yılın CEOsu seçildi

Merkezi İngiltere'de bulunan uluslararası ekonomi dergisi World Finance, Türk Telekom Üst Yöneticisi Gökhan Bozkurt'a "Yılın CEO'su", Türk Telekom'a da "En İyi Sabit Hat Operatörü" ödülünü verdi.

Londra Borsası'nda düzenlenen törenle ödülünü alan Üst Yönetici Bozkurt, Türk Telekom olarak dünyanın en saygın ödülleri arasında gösterilen World Finance Magazine ödülleri kapsamında iki ayrı ödül almaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
En önemli başarılarının, sürdürdükleri değer yaratma odaklı stratejileri olduğunu belirten Bozkurt, "Yenilikçi ürün ve hizmetlerimizde müşterilerimiz için değer oluşturuyoruz. Altyapıya ve teknolojiye yaptığımız yatırımlarla Türkiye'nin sadece büyük illerinde değil, bütün illerdeki istihdamımızla ülkemiz için değerler oluşturuyoruz. Yatırımlarımızla Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulunmak bizim açımızdan çok önem taşıyor" diye konuştu.
Başta eğitim olmak üzere birçok alanda hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle topluma değer kattıklarını ifade eden Bozkurt, başarılarının arkasındaki en önemli faktörlerden birinin akıllı büyüme stratejileri ve yatırım gücü olduğunu kaydetti.
Teknoloji ve altyapıya yaptıkları yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini anlatan Bozkurt, Türk Telekom'un 2006 yılı sonundan bu yana 10 milyar liranın üzerinde konsolide yatırım yaptığını söyledi.
Yatırımlarla ve inovasyon odaklı stratejileriyle yeni teknolojilerin Türkiye'ye getirilmesine öncülük ettiklerini belirten Bozkurt, "Küresel güç olmanın en önemli unsurlarından bir tanesinin kendi teknolojimizi geliştirmek olduğu düşüncesinden hareketle güçlü bir ARGE stratejisi de geliştirdik. Yüzlerce Tü rk mühendisinden oluşan ARGE grubumuz hayatı kolaylaştıran ürün ve hizmetlere odaklanmakta" dedi.
-"Akla ve kalbe dokunuyoruz"-
Eğitim, çevre ve sporda yürüttükleri projelerle milyonlarca insanın "aklına ve kalbine dokunduklarını" belirten Bozkurt, "Sosyal sorumluluk projelerimiz, daha mutlu ve huzurlu bireyler, daha yaşanılabilir bir dünya ve daha umutlu bir gelecek için çalışmaya bizi zorluyor. Bu felsefemizi 'bir fark yaratsak yeter, Türkiye'ye değer' sloganıyla da özetliyoruz" diye konuştu.
Bozkurt, kurdukları Türk Telekom Akademi'nin, adeta sektörün bir okulu hüviyetini kazandığını söyledi.
"Dünyayı konuşturan Türk olmak" hedefiyle hizmetlerini ve yatırımlar ını yurt dışına taşıdıklarını aktaran Bozkurt, "Avrupa'nın fiber optik alanında en iyi şirketlerinden birisi olan Pantel şirketini bünyemize aldık. Tam 16 ülkede, 27 bin kilometrelik fiber ağıyla sadece ülkemizde değil, Avrupa'da faaliyet gösteren bir şirketimiz var" dedi.
World Finance Magazine Direktörü Antony Adams da "Jüri, Türk Telekom'un vizyon, misyon ve değerlerinin sadece sözden ibaret olmadığında ve atılan adımlarla bunların sağlam temellere oturtulduğunda hemfikir. Sayın Bozkurt'un liderliğinde müşteri memnuniyeti stratejisini şirketin odak noktası yapmak, Türk Telekom'u rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerden biri" değerlendirmesinde bulundu.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.