Türk Telekom turnuvası Konya'da başlıyor

Türk Telekom turnuvası Konya'da başlıyor

Türk Telekom Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvasının tanıtım toplantısı, Konyada yapıldı.

Konya Rixos Otel’de düzenlenen toplantıya, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Levent Dervişoğlu, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Türk Telekomspor Spor Yatırımları Proje Direktörü Ersin Eroğlu, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ve birçok davetli katıldı. Vali Doğan, turnuvanın Konya’nın uluslararası marka değerine önemli bir katkı yapacağını belirterek, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Konya’nın 80 bin üniversite öğrencisiyle basketbol için önemli bir potansiyeli barındırdığına dikkat çeken Doğan, “Bu yönüyle Konya turnuva için doğru bir seçim. Bir diğer önemli husus da turnuvanın Konya’nın marka değerine yapacağı katkıdır. Turnuva sayesinde basketbolseverler Konya’yı fark edecek” dedi. TBF Yönetim Kurulu Üyesi Dervişoğlu da 1-7 Şubat 2010 tarihleri arasında Konya’da düzenlenecek turnuvanın dünya basketbolunda önemli bir yere sahip olan 8 ülkenin katılımıyla gerçekleştirileceğini bildirdi. 10 kez “Hikmet Erdem Turnuvası” adı altında düzenlenen uluslararası düzeydeki Yıldız Erkekler kategorisindeki turnuvanın, 3 yıldır Türk Telekom sponsorluğunda düzenlendiğini anımsatan Dervişoğlu, şunları kaydetti:
“2008 yılında Sakarya, 2009 yılında Ankara turnuvaya ev sahipliği yaparken, bu yıl da Konya turnuvaya ev sahipliği yapacak. 16 yaş grubunda düzenlenen bu organizasyon Avrupa’nın en büyük ve en prestijli hazırlık turnuvasıdır. Avrupa Şampiyonası öncesi ülkemizde düzenlenen bu turnuva Avrupa tarafından en çok takip edilen organizasyondur. Dünya basketbolunda ekol olmuş ülkelerin katılımı ile gerçekleştirilen turnuvanın uluslararası alandaki katma değeri son derece büyüktür. A Milli Takımımızın önemli oyuncularından Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri, Cenk Akyol, Oğuz Savaş ile Almanya Milli Takımı ve NBA yıldızlarından Dirk Nowitzki de tecrübelerini bu organizasyonlarla pekiştirmiştir.”
Dervişoğlu, turnuvanın ücretsiz olarak izlenebileceğini sözlerine ekledi. Türk Telekomspor Spor Yatırımları Proje Direktörü Ersin Eroğlu ise turnuvanın 3. kez Türk Telekom ismi ve sponsorluğu altında yapıldığını vurgulayarak, “Türk Telekom olarak bu tür organizasyonları önemsiyor ve destekliyoruz. Sporun her alanında desteklerimiz devam edecek. Böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Türk Telekom ve Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü’nün sponsorluğunu yaptığı, Milli Takım’ın çeyrek final, yarı final ve final serisindeki maçlarını TRT’nin naklen yayınlayacağı turnuva, 100. Yıl Spor Salonu’nda yapılacak. Turnuvada, Almanya, Polonya, Sırbistan, Türkiye (A) Grubu’nu oluştururken, (B) Grubu’nda Fransa, İtalya, Slovenya ve Yunanistan mücadele edecek. Türkiye, gruptaki ilk maçını 1 Şubat 2010’da Almanya ile yapacak. Turnuvanın ilk gününde (A) Grubu’nun diğer karşılaşmasında Sırbistan ile Polonya karşılaşırken, (B) Grubu’nda Fransa-İtalya, Yunanistan-Slovenya maçları yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.