Türk Psikologlar Derneği  Konya İl Temsilciliği kuruldu

Türk Psikologlar Derneği Konya İl Temsilciliği kuruldu

5 yıldır lisanslı psikolog olarak çalışmalarını sürdüren ve danışmanlık merkezinde hizmet veren Psikolog ve Aile Danışmanı Rabia Saylık Sarı, Türk Psikologlar Derneği (TPD) Konya İl temsilciğine getirildi.

1976 yılından bu yana hizmet veren Türk Psikologlar Derneği lisanslı psikologlara çeşitli eğitimlerin verilmesi, meslek yasasının çıkarılıp psikologların çalışma alanlarının kaliteli ve güvenli hale getirilmesi, meslektaşların örgütlenmesi amacı ile çalışmalar yürütüyor. Türk Psikologlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Şafak Çukur ve yönetim kurulu bu zaman kadar yalnızca belirli büyükşehirlerde temsilcilik hizmeti veren derneğin etki alanını genişletmek ve tüm illerdeki psikologlarla iş birliği içinde olmak için il temsilciliklerinin oluşturulması çalışmalara başladı. Bu kapsamda derneğin Konya İl Temsilciğine Psikolog Rabia Saylık Sarı getirildi.

MESLEKİ HAKLARI VE ETİK DEĞERLERİ KORUMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Çalışmalar hakkında bilgi veren TPD Konya İl Temsilcisi Psikolog Rabia Saylık Sarı, şunları söyledi: “Psikologların meslek yasalarının çıkarılması için il bazında çalışmalar yapacağız. Konyada psikologların görev tanımına ilişkin doğru bilgilendirmeleri yaparak alan karmaşasını ortadan kaldıracağız. Faaliyet gösteren psikologların ve merkezlerin dernek tarafından akredite edilmesi böylece halkımıza yetkin ve güvenilir ruh sağlığı hizmetinin verilmesi için çalışacağız. Mesleğin haklarını ve etik değerlerini korumak için mücadele edeceğiz. Konya ilindeki psikologlara yönelik dernek çatısı altında eğitimler düzenleyerek görev yapan psikologların niteliklerinin arttırılmasını hedefliyoruz, bununla birlikte psikososyal desteğin artırılması için çalışacağız. Vatandaşın daha kolay ve kaliteli hizmete ulaşması için lisanslı ve uzman psikologları bir adım öne çıkarmayı hedefliyoruz. Kaliteli bir ruh sağlığı hizmeti vererek halk sağlığına katkıda bulunacağız. Meslektaşlarımızla daima iletişim halinde olup alan içerisindeki taleplerin takip edilmesi için toplantılar düzenleyerek işbirliği içinde olacağız. Bu anlamda İl dışındaki Dernek eğitimlerinin Konya’ya getirilmesi ve daha ulaşılabilir olması için faaliyet göstermeyi hedefliyoruz” dedi

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.