Türk Mühendislerin İcadına Yatırımcılardan Büyük İlgi

Türk Mühendislerin İcadına Yatırımcılardan Büyük İlgi

ABD'nin Los Angeles şehrinde yaşayan iki Türk mühendisin garaj kapılarını akıllı telefonla açabilen uygulaması yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Hayrettin Yücel ve Ali Özgün isimli Türk mühendisler, garaj kapılarını kumanda ile açmanın...

ABD'nin Los Angeles şehrinde yaşayan iki Türk mühendisin garaj kapılarını akıllı telefonla açabilen uygulaması yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Hayrettin Yücel ve Ali Özgün isimli Türk mühendisler, garaj kapılarını kumanda ile açmanın zorluğundan yola çıkarak, Open Sesame (Açıl Susam Açıl) isimli yeni bir uygulama yaptı.

Bir akıllı telefon uygulaması ile küçük bir bluetooth kutusunu bir araya getiren Türk mühendisler, garaj kapılarını daha rahat açıp kapatmayı sağlayan yeni bir ürünü piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Open Sesame, bluetooth ile çalıştığı için internet veya wi-fi bağlantısına gerek duymuyor. Evin birden fazla garaj kapısı varsa, telefona birden fazla Open Sesame cihazı bağlayarak kapılar tek bir telefondan kontrol edilebiliyor.

Genç mühendisler, projenin bütçesine katkı sağlamak amacıyla, 'Indiegogo' sitesinde destek kampanyası başlattı. Kampanyanın sona ermesine 25 gün kalmasına rağmen hedeflenen paranın yüzde 92’sine şimdiden ulaşıldı. Uygulamanın, akıllı telefonlara bir milyondan fazla indirildiği belirtildi.

Open Sesame’yi geliştiren mühendislerden Ali Özgün, ilk defa Indiegogo’da destek aradıklarını ve şu ana kadar büyük ilgi gördüklerini söyledi. İcadın tamamen bir ihtiyaçtan ortaya çıktığını belirten Özgün, çocukların bisikletlerini garajdan almanın zorluğunu yaşayınca çare olarak telefondan kumanda edilebilecek bir uygulama geliştirdiklerini ifade etti.

Uzun yıllardır Los Angeles’ta yaşayan Türk mühendis, projesi hakkında "Çocukların bisikletlerini garajdan alıp, ailece dışarı çıktığımız zaman, her defasında büyük zorluklar yaşıyorduk. Garaj kapısı arabadaki kumanda ile açıldığı için ya arabanın anahtarı veya kumandanın cebinizde olması gerekiyor. Biz de her ikisinin cebinizde olmasını gerektirmeyen bir telefon uygulaması yaparak bu işi daha da kolaylaştırdık. Aynı zamanda garaj kumandasını kaybetme derdinden de artık tamamen kurtulmuş olacaklar. Evinizdeki bütün telefonları Open Sesame’ye bağlayarak herkesin ücretsiz bir garaj kumandasına sahip olmasını sağlayabilirsiniz." şeklinde bilgi verdi.

Genç girişimci, destek kampanyasından sonra Open Sesame’nin son halini alıp üretim safhasına geçeceğini belirtti. Türk mühendisler, şu ana kadar futbol ve eğitim başta olmak üzere toplam 20 uygulama geliştirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.