Türk mühendisler yerli motor üretti! Dünya satın almak için kuyruğa girecek

Türk mühendisler yerli motor üretti! Dünya satın almak için kuyruğa girecek

Türkiye'nin yeril ve milli üretim hamlesi son hız devam ediyor. Son olarak üretilen yerli motoru dünya satın almak için sıraya girecek.

Türkiye yeril üretimin önemini geç olsa da anladı. Son yıllarda yatırımlar hız kazandı. Vatandaşın bu yatırımlara olan ilgisi hayli fazla. Türk mühendisler yerli bir motor üretti.

motor-2.jpeg

Milli Gazete'de yer alan özel içeriğe göre, Yüzde yüz yerli ve milli imkânlarla üretilen TR-ERB motorunun dışarıdan ithal edilen yakıt pompası da Doç. Dr. Hasan Köten, Özcan Güleçin ve ekibi tarafından üretildi. Erbakan Hoca’nın yolundan gittiğini ifade eden İstanbul Medeniyet Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Köten, "Türkiye'de yerli üretimi canlandırmak için çalışıyoruz" dedi.

motor-1.jpeg

GENİŞ BİR KULLANIM ALANI VAR

Üniversite ve sanayi iş birliği kapsamında geliştirilen TR-ERB model dizel motor, yerli üretim olmanın verdiği avantajlarla sadece maliyet açısından değil, aynı zamanda dayanıklılık ve performans açısından da sektörün dikkatini çekecek nitelikte. TR-ERB, özellikle savunma sanayii, tarım ve inşaat makineleri, denizcilik, jeneratörler ve ticari araçlar gibi birçok farklı alanda kullanılabilecek geniş bir uygulama yelpazesine sahip. TR-ERB motoru, yakıt tasarrufunu maksimize eden ve düşük emisyon seviyeleriyle çevreye duyarlı bir teknoloji olarak ön plana çıkıyor. Ayrıca yerli üretim sayesinde yedek parça temininde kolaylık ve hız sağlanıyor, bu da operasyonel maliyetlerin düşürülmesine ve kullanıcıların motoru uzun yıllar sorunsuzca kullanabilmesine olanak tanıyor.

“EKONOMİK BÜYÜMEYE KATKIDA BULUNACAK”

TR-ERB motoru hakkında konuşan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Köten, "Bu proje ile yerli üretim gücümüzü artırmayı ve teknoloji alanında daha bağımsız bir ülke olmayı hedefliyoruz. Bu tür çalışmalar, ülkemizin mühendislik kapasitesini güçlendirecek ve uluslararası alanda rekabet gücümüzü artıracaktır. Ayrıca yerli üretimin desteklenmesi istihdamı artıracak ve ekonomik büyümeye katkıda bulunacaktır" ifadelerini kullandı.

“ERBAKAN HOCAMIZIN BAŞLATTIĞI AĞIR SANAYİ HAMLESİNİ İLERLETECEĞİZ”

Doç. Dr. Hasan Köten, geçtiğimiz yıl gazetemize özel olarak yaptığı açıklamada, “Bizim gayemiz ülkemiz için, tüm insanlık için katma değer katacak teknolojileri Türkiye’de üretir hale getirmektir. Erbakan Hocamızın başlattığı ağır sanayi hamlesini bugünkü şartlarda ilerletmek için üretimi artırmaya çalışacağız.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum