Türk Kızılayı Yardımsever Kan Bağışçısını Bronz Madalya İle Ödüllendirdi

Türk Kızılayı Yardımsever Kan Bağışçısını Bronz Madalya İle Ödüllendirdi

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, Türk Kızılayı'na en fazla kan bağışında bulunan M. Muharrem Bircan, bronz madalya ile ödüllendirildi.Yozgat Kan Bağış Merkezi Doktoru Selçuk Cansız, ilçede kan bağışına en fazla destek veren M. Muharrem...

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, Türk Kızılayı'na en fazla kan bağışında bulunan M. Muharrem Bircan, bronz madalya ile ödüllendirildi.

Yozgat Kan Bağış Merkezi Doktoru Selçuk Cansız, ilçede kan bağışına en fazla destek veren M. Muharrem Bircan’ı bronz madalya ile ödüllendirdiklerini söyledi. Cansız, "Yerköy ilçemizde kan bağışı kampanyasına halkımızın büyük desteği oldu. Vatandaşlarımız içerisinde Kızılay’a 10 defa kan bağışında bulunarak katkı sağlayan sayın Muharrem Bircan’ı bronz madalya ile ödüllendirdik. Kendisini bu örnek davranışından dolayı kutluyorum.” dedi.

M. Muharrem Bircan da kan bağışının önemine değindi. Bircan, “Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verir isek vücut yeni kan üretir ve bu, vücut için yararlıdır. Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de yıllık kan bağış oranının, nüfusun yüzde 1′i kadar olduğunu gösteriyor. Oysa ki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Bu vesile ile bana bu ödülü layık gören Türk Kızılayı'na teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Kan Bağış Merkezi Doktoru Selçuk Cansız da Yozgat ve ilçelerinde üç ayda bir düzenlenen kan bağış kampanyası TIR’ının, 25-30 Ağustos tarihleri arasında Yerköy’de kampanya düzenlediğini belirterek, ilçe halkını kan bağışına destek vermeye davet etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.