Türk İşçilerle Birlikte Taliban’ın Rehin Aldığı Rus Pilot Moskova’ya Döndü

Türk İşçilerle Birlikte Taliban’ın Rehin Aldığı Rus Pilot Moskova’ya Döndü

Afganistan’da 8 Türk inşaat işçisi ile birlikte Taliban’ın Nisan 2013’de rehin aldığı Rus pilot Pavel Petrenko serbest bırakıldı. Taliban, Türk işçilerin tamamını Mayıs 2013’de iyi niyet göstergesi olarak serbest bırakmıştı.Horasan...

Afganistan’da 8 Türk inşaat işçisi ile birlikte Taliban’ın Nisan 2013’de rehin aldığı Rus pilot Pavel Petrenko serbest bırakıldı. Taliban, Türk işçilerin tamamını Mayıs 2013’de iyi niyet göstergesi olarak serbest bırakmıştı.

Horasan Logistics şirketine ait Mi-8 helikopteri kullanan Rus pilot Petrenko, kötü hava şartları nedeni ile Afganistan’ın Logar eyaleti Azre ilçesine acil iniş yapmıştı. Helikopterde 8 Türk’le birlikte bir Afgan ve bir Kırgız da yolculuk yapıyordu.

Moskova Şeremetova Havalimanı’nda basına kısa değerlendirmede bulunan Petrenko, kendini mükemmel hissettiğini, Rusya Federasyonu ve Büyükelçilik çalışanlarına yoğun çabaları nedeni ile teşekkür ettiğini söyledi.

Artık pilotluk görevini sürdürmeyeceğini vurgulayan Petrenko, “Serbest bırakılmam defalarca ertelendi. Büyükelçilik çalışanlarını görünce serbest kaldığıma inandım.” dedi. Pilotun eşi Galina da, Rusya hükümeti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Petrenko’nun çok yoğun çalışmalar sonunda geçen hafta serbest bırakıldığını duyurmuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.