Türk insanı bu ürünü her gün satın alıyor! Yüzde 40 zam gelecek

Türk insanı bu ürünü her gün satın alıyor! Yüzde 40 zam gelecek

Türkiye'de her gün milyonlarca vatandaş tarafından satın alınan kahvelere yüzde 40 zam gelecek. Bahis geçen bu zammın pazartesi gününden itibaren fiyatlara yansıtılması bekleniyor.

Türkiye'de milyonlarca vatandaş tarafından günlük olarak kullanılan kahve fiyatlarına yüzde 40'lık zam geliyor. Küresel piyasalardaki artış ve tedarikte yaşanılan büyük artışlar fiyatların zamlanmasına neden olacak.

kahve-1.jpg

KAHVE FİYATLARINA PAZARTESİ GÜNÜ ZAM GELİYOR

Türkiye'de yaşanılan enflasyon ve uluslararası tedarik zincirinde artan maliyetlerden dolayı kahve fiyatlarına yüzde 40'lık zam geliyor. Piyasada büyük bir paya sahip olan kahve üreticileri, gelecek hafta pazartesi gününden itibarıyla ürünlerine yüzde 40 zam yapma kararı aldı.

kahce-2.webp

ZAM YAĞMURU KAHVE FİYATLARINIDA VURDU

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, küresel tedarik zincirinde ciddi sorunlara yol açarken, Avrupa Birliği düzenlemeleri de Türkiye'deki kahve fiyatlarının daha da artmasına sebep olacak. Afrika’dan ithal edilen kahve çekirdeklerinin fiyatlarındaki tarihi artış, birçok kahve zincirinin yüzde 30 ila 40 arasında zam yapmasına neden olacak. Bu zam kararının Türkiye’deki yüzlerce şubesi olan Starbucks’a da yansıyacağı tahmin ediliyor. Kahve severlere kötü haberi veren Lavazza’nın başkanı Giuseppe Lavazza, fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.