Türk Eğitim-sen, İlçe Milli Eğitim Müdürleri Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Türk Eğitim-sen, İlçe Milli Eğitim Müdürleri Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul müdürlerinin görevden alınmasına tepkiler sürüyor. Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube yöneticileri, okul müdürlerinin atanmasında haksızlık yapıldığı iddiasıyla, İlçe Milli Eğitim müdürleri ve...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul müdürlerinin görevden alınmasına tepkiler sürüyor. Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube yöneticileri, okul müdürlerinin atanmasında haksızlık yapıldığı iddiasıyla, İlçe Milli Eğitim müdürleri ve ilçe şube müdürleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulundu. Sendika yetkilileri ayrıca, ayrı kişiler hakkında idari soruşturma açılması için de valiliğe başvurdu.

Trabzon Valiliği önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler, 4 yılını dolduran okul yöneticilerinin görevden alınması sürecinde yaşananları protesto etti. Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber, burada yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nda yaşanan hukuk cinayetini bir kez daha kamuoyuna ilan etmek için toplandıklarını belirtti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş bir kadrolaşmayı, torpili, emek ve alın terini sömürmeyi, hülleyi, yalanı ve talanı deşifre etmek için meydanlarda olduklarını anlatan Dilber, "Bilindiği gibi MEB Yasası'yla birlikte 4 yılını dolduran okul yöneticileri görevden alındı. Bakanlık ve taşra teşkilatı üst düzey yöneticileri de uzman adı altında bankamatik memuru yapıldı. Müdürlerimiz sözde bir değerlendirmeye tabi tutuldu. Değerlendirmede; okul paydaşlarının verdiği puanların toplamı sadece 40’dır. Geriye kalan 60 puanlık kısım ise onların çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmayan ilçe milli eğitim müdürleri ile ilçe milli eğitim şube müdürleri tarafından yapılmıştır. Yapılan bu planlama adil değildir. Bu arkadaşlarımızı görevden alanlar eğitim yuvası Trabzon’a ve çocuklarımıza ihanet etmiş ve ilimize bir daha asla izleri silinmeyecek nifak tohumları ekmişlerdir." dedi.

MEB’de ölçüsüz bir kadrolaşma operasyonu yapıldığını savunan Dilber, şöyle devam etti: "Bu durum anayasal düzene aykırıdır ve toplumun geleceğine büyük zarar vermektedir. İnsanlar arasında ayrımcılık yapılması, siyasi erkin anlayışına ters düşeni, muhalif olanı yok etme arzusu çok tehlikelidir. Bu kendisinden olmayanları silahla yok eden IŞİD terör örgütü mantığının yerli bir versiyonudur. 80 darbesinde ve 28 Şubat’ta görmediğimiz bir kıyım bu gün yaşanmaktadır. 28 Şubat sürecine toplumun duyduğu tepkiden güç alarak iktidar olanların 28 Şubat’ı aratır olması ne acıdır. Zulümle hiçbir iktidar kalıcı olmamıştır olamayacaktır."

Yaşanan hukuksuzluğa dur demek için gereken her şeyi yapacaklarını dile getiren Dilber, "Bu bağlamda bugün avukatımız aracılığıyla İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve ilçe şube müdürleri hakkında Cumhuriyet Savcılığına görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacağız. Yine Valilik makamına ayrı kişiler hakkında idari soruşturma açılması için müracaatta bulunacağız. Bu kişilere işledikleri suçların hesabı sadece vicdanlarıyla değil, hukuk önünde de sorulacaktır.” diyerek sözlerini tamamladı.

    Açıklamanın ardından valilik binasına giren eğitimciler, hazırladıkları dilekçeyi verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.