Türk Eğitim Sen: Devlet Okullarının Durumu Ortadayken Zenginlere Bu Kıyak Niye

Türk Eğitim Sen: Devlet Okullarının Durumu Ortadayken Zenginlere Bu Kıyak Niye

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğe göre, özel okula devam edecek 250 bin öğrenciye 2 bin 500 lira ile 3 bin 500 lira eğitim öğretim desteği verilecek. Bursa’da bir grup öğretmen, ‘Hükümet...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğe göre, özel okula devam edecek 250 bin öğrenciye 2 bin 500 lira ile 3 bin 500 lira eğitim öğretim desteği verilecek. Bursa’da bir grup öğretmen, ‘Hükümet hep zenginlere kıyak yapıyor’ diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra ‘Cari açığın yüzde 15’ini ben kapattım’ diyen Reza Zarrab ile küfür içerikli konuşmaları kamuoyuna yansıyan işadamı Mehmet Cengiz’e eğitim yardımı olarak 3,5 lira para gönderdi. PTT şubesine giden memurlar 3,5 liralık yardım parası için 5’en lira masraf ödemek zorunda kaldı.

"BU TAKSİMİ KURT YAPMAZ KUZULARA ŞAH OLSA"

Öğle saatlerinde PTT Heykel Merkezi’nde toplanan Kamu-Sen üyesi öğretmenler adına Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, bir açıklama yaptı. MEB ile Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğe göre, özel okula devam edecek 250 bin öğrenciye 2 bin 500 lira ile 3 bin 500 lira eğitim öğretim desteği verileceğini anlatan Türkoğlu şunları kaydetti: "Türkiye’de devlet okullarının hali ortadadır. Devlet okulları ödeneksizlik sebebiyle inim inim inlemektedir. Camı kırık, badanası yapılmamış, kırtasiye malzemeleri alınmamış, sobayla tezekle ısınan, tadilat masrafları karşılanmayan laboratuvarları, kütüphanesi olmayan binlerce okulumuz vardır. Dördüncü büyük şehri Bursa’da okul sayısı kadar hizmetli yoktur. Özellikle Yıldırım ilçesinde bazı okullara hizmetlisi olmadığı için kokudan girilemeyen okullar vardır. Bursa Büyükşehir Belediyesi Millet Mahallesi’nde yaptığı 8 derslikli okulun inşaatının biteceği söylendi. Okul binası prefabrikten yapılmış. Bir taraftan milletin çocuklarını prefabrik okullara göndereceksiniz bir taraftan zenginlerin çocuğu daha iyi okullarda okusun, diye verecekleri 20 bin lirası 3 bin 500 lirası ceplerinde kalsın diye. Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa."

HÜKÜMET HEP ZENGİNLERE KIYAK YAPTI

Hükümetin sadece eğitimde değil tüm alanlarda zenginlere ayrıcalık tanıdığını öne süren Türkoğlu, "Bu hükümetin politikaları kıyaklar hep zenginlere olmuştur. Pırlantadan KDV (katma değer vergisi) almayan hükümet, mazottan en ağır vergileri almaktadır. Yatına mazot alan zengin ÖTV (özel tüketim vergisi) ödemezken tarlasını sürecek çiftçi, mazota dünyanın en ağır ÖTV’sini ödemektedir. Zenginin çocuğu bedel öder askere gitmez, garibanın çocuğu vatan nöbetindedir. Hadi bunları yıllardır yapıyorsunuz bu en son örnekte de diyorsunuz ki; ‘Kardeşim garibanın çocuğu 50-60 kişilik sınıflarda doğru dürüst öğretmen yok, hizmetli yok, orada eğitim görsün. Ama az çok imkanı, parası olanı biz teşvik edelim özel okula göndersin. Bunun hakkaniyetle, ne insafla alakası yoktur. Bu, milletin parasının yine hükümet eliyle birilerine peşkeş çekilmesidir. Bu, kabul edilebilir bir durum değildir." diye konuştu.

"SÖVE SEVE TÜM İHALELERİ ALAN DA TORUNLARINI DAHA İYİ OKULLARDA OKUTSUN"

Memur olarak kısıtlı imkanlarına rağmen ülkenin bakan ve zenginlerine sembolik olarak eğitim yardımı yapmayı uygun bulduklarını dile getiren Türkoğlu şöyle devam etti: "Dedik ki; ‘Biz bu hükümetten , devletten daha mı iyi bileceğiz?’ Madem onlar zengini teşvik ediyor, tamam kıt imkanlarımızla sembolik 3,5 lira paraları bu ülkenin öncelikle kabine üyelerine Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bu işin fikir babası Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e kabine üyelerine yeter mi yetmez. Madem zenginler teşvik ediliyor bu ülkenin en zenginleri arasına giren Reza Zarraf’a bu millete söve söve devletin tüm ihalelerini alan Mehmet Cengiz’e de çoluğunu çocuğunu torununu daha iyi okullarda okutsun diye biz de buradan 3,5 lira para göndereceğiz. Bu yardım paralarını alsınlar çocuklarını daha güzel yerlerde okutsunlar. Çünkü onlar hak ediyor, çünkü millet böyle olmasını istiyor, zenginin teşvik edilmesini istiyor. Bir kandırmaca daha var, bir çocuğun devlete eğitim öğretim masrafının karşılığı 2 bin lira. Biz özel okula gönderelim, o parayı oraya verelim’. Millet de zannediyor ki ‘250 bin çocuk sistemden çıkarsa özel okula giderse devlet tasarruf yapacak’ Hiç alakası yok 17 milyon öğrenci var. 5 milyonunu sistemden çekseniz devlet tasaruf yapamaz. Çünkü milli eğitime ayrılan bütçenin yüzde 99’u sabit giderlerdir. Okulun öğretmen maaşıdır, ısınma, elektrik, doğalgaz parasıdır. 50 kişilik sınıf için de aynı maliyeti yaparsın 40 kişilik sınıfa da aynı parayı harcamak zorundasınız. Milletimiz bu kandırmacaya kanmamalı."

‘Ayranı yok içmeye tahtaravalliyle gider’ misali hükümetin özel okula teşvik uygulamasını protesto ettiklerini dile getiren Türkoğlu, teşviği kamuoyuna şikayet ettiklerini söyledi. Türkoğlu, "Ne yazık ki devir onların devri, biz adalet anlayışını kahrolsun diyoruz. Şimdi Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bakanlara, eski bakanlardan Zafer Çağlayan’a onların çocuklarının eğitim giderleri için başka kimseye muhtaç kalmasınlar millet olarak sembolik 3,5 lira yardımı göndereceğiz." diye konuştu. Açıklamanın ardından öğretmen arkadaşlarıyla birlikte PTT şubesine giren Türkoğlu, Başbakan Erdoğan, kabine üyeleri, Zarraf ve Mehmet Cengiz’e 3,5’ar lira göndermek istedi. PTT görevlisi kadın ise her gönderi için 5’en lira masraf alınacağını kaydetti. Türkoğlu, bozuk paraları gişenin üzerine koyarak paraları görevliye teslim etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.