Türk bilim adamı mutasyonlu virüs için PCR kiti geliştirdi

Türk bilim adamı mutasyonlu virüs için PCR kiti geliştirdi

Türk bilim insanı ve Avusturya’da Procomcure Bıotech şirketinin kurucusu Prof. Dr. Kamil Önder, mutasyonlu koronavirüsü tespit eden PCR testi geliştirdi.

Avusturya’da Procomcure Bıotech şirketi CEO’su ve kurucusu olan Prof. Dr. Kamil Önder, mutasyonlu koronavirüsü tespit eden PCR testi geliştirdiğini açıkladı.

Ürettiği mutasyonlu koronavirüsü tespit eden kitin, ISO sertifikalı ve klinik onaylı (IVD-CE) olan ilk ürün olduğunu ifade eden Önder, “Alınan numunenin bir kısmı özellikle bu mutasyona dair analiz ediliyor" dedi.

Önder, "Sonuç 70-90 arasında alınıyor. Bu sayede virüse karşı büyük bir avantaj sunuyor" diye konuştu.

"HAFTADA 5 MİLYON TEST ÜRETİLİYOR"

Thalgau'daki şirketin haftada 5 milyon PCR test üretebildiğini ifade ederek, "Avusturya'da kullanılmaya başlandığını belirten Önder, Türkiye'de Sağlık Bakanlığı ile pandeminin başından bu yana bağlantıda olduğunu ifade ederek açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

"Birkaç şirket ile beraber PCR testleri Türkiye'ye ihraç ettiğimiz ve orada kullandığımız oldu. Tabii bu her zaman dört dörtlük çalışmadı. Çünkü bildiğiniz gibi her ülkenin olduğu gibi Türkiye'nin de kendine göre ithalat ve ihracat kuralları var. Bilhassa  tanı kitlerinde özel yasalar mevcuttur. Ve o nedenden dolayı da istediğiniz zaman istediğiniz kiti ve testi kullanamazsınız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.