Türk Basketbolunun Yöneticilerine Özel Ergin Koleji'nde Büyük İlgi

Türk Basketbolunun Yöneticilerine Özel Ergin Koleji'nde Büyük İlgi

Yozgat'ta bulunan Özel Ergin Koleji, 12 Dev Adam Basketbol Okulu Yozgat İl Temsilcisi Ferhat Erdem öncülüğünde Türk basketbolunun önemli isimlerini ağırladı. Türkiye Basketbol Federasyonu Altyapılar Direktörü Tamer Ustaoğlu, Türkiye Basketbol...

Yozgat'ta bulunan Özel Ergin Koleji, 12 Dev Adam Basketbol Okulu Yozgat İl Temsilcisi Ferhat Erdem öncülüğünde Türk basketbolunun önemli isimlerini ağırladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Altyapılar Direktörü Tamer Ustaoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve A Milli Takım Genel Menajeri Harun Erdenay ve Erkek Milli Takım İdari Menajeri Barbaros Akkaş Özel Ergin Kolejini ziyaret ederek öğrencilerle Türk basketbolu hakkında söyleşi yaptı.

Özel Ergin Koleji'ne gelişlerinde Kolej Müdürü Oğuz Köker, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan Basketbol Federasyonunun üst düzey yöneticileri, minik basketbol severlerin imza taleplerini de geri çevirmedi. Öğrencilerden gelen çeşitli sorulara yanıtlar veren yöneticiler, eğlenceli dakikalar geçirdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu ve FİBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi de olan Milli Takımlar Menajeri Harun Erdenay, kendisini karşılayan öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, başarılı bir Dünya Şampiyonası geçirdiklerini hatırlatarak, ''Şimdi de bayan milli takımımız oynuyorlar. Onlar da inşallah madalya uzanacaklar.'' dedi.

Litvanya karşısında Basketbol Milli Takımı'nın iyi bir maç çıkarttığını kaydeden Erdenay, Hidayet Türkoğlu'nun 13-14 yıl milli takıma hizmet ettikten sonra Milli Takımdaki kariyerini noktaladığını hatırlatarak, ''Bu yıl Milli Takımımız Hidayet’ten yoksundu. Aynı şekilde Ömer Onan aynı kararı aldı, Milli Takımdaki kariyerini noktaladı. Ersan İlyasova ve Kerem Sipahi’nin sakatlığı da Milli Takımımızı etkiledi. Çok uzun bir turnuva sonucunda Ender, Sinan ve Ömer Aşık gibi oyuncularımızda çok ciddi yorgunluk belirtileri maça damgasını vurdu. Normal şartlarda Litvanya takımını yenebilecek güçteydik.'' diye konuştu.

Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ise, son 8-10 yıldır 12 Dev Adam Spor Okulları bütün Türkiye’den yetenekli basketbolcuların spora kazandırılmasıyla bugün altyapılarda gençlerde, yıldızlarda, ümitlerde ve A takımda Avrupa şampiyonluklarının yaşanmasına, Avrupa’da final müsabakalarının oynanıyor olmasına vesile olduğunu vurguladı.

12 Dev Adam Basketbol Okulları Genel Direktörü Samer Şenbayrak da, Türk basketbolunun hak ettiği yerlere gelmesi için büyük çaba sarf ettiklerini anlattı. Şenbayrak, ''Biz inanıyoruz ki; üst yapıda ki başarı devamı için alt yapıda da önemli yatırımlara ihtiyaç var. 2002 yılından beri Türkiye Basketbol Federasyonu olarak 12 Dev Adam Basketbol Okullarını yönetiyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak sizlerin basketbol oynayabilmesi için çok önemli projeler üretiyoruz. Eskiden herkes basketbolcu olmak istemeyebilirdi ama şimdi basketbol adamlarının değerli çalışmaları ile Türk Basketbolu dünyada hatırı sayılır bir noktaya geldi.'' ifadelerini kullandı.

Kolej Müdürü Oğuz Köker, ise Türk basketboluna önemli katkılar sunun sporcuları ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Köker, "Kolejimiz 18 yıldır eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere önem vermektedir. Bu kapsamda Geçen yıl Ferhat hocayla da görüşerek 12 Dev Adam Basketbol okulları çalışmalarını okulumuzda yapmaya başladık. Bu çalışmalarında faydasını görmüş olduk. İl genelinde yapılan organizasyonlarda ve bölge organizasyonlarında çocuklarımız gerçekten güzel başarılar kazanmış oldu. İnşallah eğitimdeki başarılarımızı sportif faaliyetlerle de sürdüreceğiz. Ben bu vesile ile misafirlerimize ziyaretlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kolej Müdürü Oğuz Köker, günün anısına konuklarına plaket takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.