Turizmin Kalbi İzmir'de Atacak

Turizmin Kalbi İzmir'de Atacak

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir–Turizm Fuar ve Konferansı, 5-8 Aralık 2013 arasında yedinci defa düzenlenecek.

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir–Turizm Fuar ve Konferansı, 5-8 Aralık 2013 arasında yedinci defa düzenlenecek. Altı yıldır başarıyla yapılan fuar İzmir Fuarcılık A.Ş. (İZFAŞ), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenleniyor.

Fuarda Şanlıurfa ile başlayan partner il uygulaması, bu yıl Çanakkale'yle devam edecek. Çanakkale, fuarda tarihî zenginlikleri, mahalli kültürü, yemekleri, el sanatları, örf ve âdetleri, diğer bütün yönleriyle kendini tanıtma ve sergileme imkanı bulacak. Şimdiye kadar Travel Turkey İzmir’de Trabzon, Denizli, Ordu, Osmaniye, Kütahya ve Kastamonu partner il olarak yer aldı. 2014 sezonuna ilişkin bağlantıların kurulacağı fuar ve konferans, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nın bütün hollerinde düzenlenecek. Katılımcı ve ziyaretçi sayısındaki artış ve yeni iş bağlantılarıyla geçen yıl olduğu gibi turizm endüstrisine olumlu katkıda bulunacak. Türkiye’nin ve çeşitli ülkelerle bölgelerin turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen fuar, yedinci yılında da farklı destinasyonlardan çok sayıda katılımcıya evsahipliği yapacak. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı katılımcı ve ziyaretçilerle tanıtım ve yeni işbirlikleri kurulması, var olan ilişkilerin geliştirilmesi adına turizm sektörünü biraraya getirecek.

Organizasyonun konferans ayağı ise sektör temsilcilerini İzmir’de buluşturacak. Türk turizm sektöründeki yenilikler ve gelişmelerin ele alınacağı konferans, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği tarafından düzenleniyor. Fuarın yerli katılımcılarına, 50 metrekareye kadar KOSGEB desteği sağlanıyor. Ayrıca İZTO, fuara katılan üyelerine 9 metrekare ücret desteği veriyor. Giriş ücreti 3 lira olarak belirlenen fuar, 10.00–18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Geçen yıl dört gün süren Travel Turkey İzmir’e, 47 ülkeden ve Türkiye’nin 54 şehrinden gelen 25 bin 915 kişi, turizm potansiyelini planlamak ve değerlendirmek üzere gelmişti. Karadağ’ın partner ülke, Kastamonu’nun partner il olduğu fuara 778 firma katılmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.