Turizm’de sınıf atlatacak yatırım

Turizm’de sınıf atlatacak yatırım

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılan Selçuklu Kongre Merkezi (SKM), açıldığı günden bu yana çok kısa sürede birçok etkinlik ve organizasyona ev sahipliği yapmaya başladı.

Selçuklu Kongre Merkezi, Genel Müdürü Recep Altınok tarafından düzenlenen programda basın mensuplarına, tanıtıldı. Altınok, “Anadolu için milat diyebileceğimiz bu yatırımın, şehrimize ve ülkemize kazandırılmasını çok önemsiyoruz. Selçuklu Belediyemiz ve Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay tarafından yatırımı gerçekleştirilen bu merkez sayesinde, üst segment diyebileceğimiz bir turizm dalında, yani Kongre Turizminde şehrimizin adını daha fazla duyuracağını düşünmekteyiz” şeklinde konuştu. Şehrin ekonomisine ve istihdamına artı değer katacak bu önemli merkezin Konya’nın ortak bir değeri olduğunu belirten Recep Altınok, SKM’nin tanıtımı ve Konya’ya dışarıdan iş çekebilmek adına Ankara ve İstanbul’da ofis açma hazırlığı yaptıklarını ve MPI, ICCA  gibi uluslararası kongre kuruluşları ile işbirliği sürecini başlattıklarını özellikle belirtti.

Mart ayından itibaren Konya Selçuklu Belediyesi’nin mülkü olan Selçuklu Kongre Merkezi’nin işletmesini alan JALAL A.Ş. ile ilgili de açıklamalarda bulunan Altınok, “Tüm dünyaca bilinen ve Konya’nın en önemli değerlerinden biri olan, Hazreti Mevlana’nın ismi Celal’in İngilizcesinden adını alan Jalal; ulusal ve uluslararası alanda hizmet sektörlerine yönelik, mülk geliştirme ve yönetme amacı ile yola çıkmıştır. Yönetim ve geliştirme esnasında; strateji, verimlilik, denetim, tanıtım, tutundurma, konsept, analiz, bütçe, eğitim, yatırımcı temsilciliği, marka yönetimi gibi birçok disiplinde faaliyet göstermeyi amaçlayan Jalal, farklı alanlarda tecrübe ve bilgi birikimine sahip Otelcilik, Kongre, Spor ve AVM alanında uzman 4 girişimci tarafından Konya’da kurulmuştur” ifadelerine yer verdi.

35 BİN METREKARE KULLANIM ALANI

Selçuklu Kongre Merkezi’nin 35 bin metrekare kullanım alanına sahip olduğunu ifade eden Altınok, şöyle konuştu: “14 salondan oluşan SKM’ nin 45 kişiden 2 bin kişiye kadar kapasiteli salonları çok verimli bir ortam sağlamaktadır. İki farklı kapasitede oditoryum salonları, 1400 metrekare balo salonu ve 11 adet farklı boyutlarda toplantı salonlarından oluşan kongre merkezi estetik ve etkileyici mimarisi ile hem gözlere hem de kalbimize hitap ediyor. Etkinlik ve organizasyonların eşsiz bir deneyimle gerçekleşmesi için tasarlanan Selçuklu Kongre Merkezi, 10 bin metrekare fuaye alanı ile, 4 ayrı kattan oluşmakta ve 950 araçlık açık otoparkı ile hizmet vermektedir. Selçuklu Kongre Merkezi, doğal akustik mekanları, geniş fuaye alanları, toplantı salonları ve balo salonları ile aynı zamanda gala, düğün, iftar ve mezuniyet gibi organizasyonlara da hizmet verebilecek üst düzey mutfak altyapısına sahiptir. Açık ve kapalı alanları ile aynı anda 5 bin kişiyi ağırlama kapasitesiyle her ihtiyaca cevap verebilecek niteliktedir. Özenli ve güleryüzlü servisi, profesyonel ve misafir odaklı hizmet anlayışıyla Selçuklu Kongre Merkezi’ ne  0332 2334242 numaralı telefondan veya SKM’ de gerçekleşecek olan etkinliklerden haberdar olmak için  www.selcuklukongremerkezi.com web adresinden ulaşabilirsiniz.”

HAMDİ BUĞUR merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.