Turistler, Baharat Turlarıyla Yöresel Ürünleri Ve Türk Mutfağını Tanıyor

Turistler, Baharat Turlarıyla Yöresel Ürünleri Ve Türk Mutfağını Tanıyor

İngiliz, Alman, İskandinav ve Rus turistler, baharat turları ile Antalya'nın yöresel ve doğal ürünlerini tanıyor. Turizm seyahat acenteleri, Antalya'ya gelen turistleri Manavgat'ta kurulan uluslararası pazartesi ve perşembe pazarına getirerek...

İngiliz, Alman, İskandinav ve Rus turistler, baharat turları ile Antalya'nın yöresel ve doğal ürünlerini tanıyor. Turizm seyahat acenteleri, Antalya'ya gelen turistleri Manavgat'ta kurulan uluslararası pazartesi ve perşembe pazarına getirerek yerinde yöresel ve doğal yetişen baharatları yerinde gösteriyor. Turistler, tanıtıma bağlı pazardan en fazla Manavgat susamı, kavrulmuş yer fıstığı, defne, çörekotu, kimyon, kekik, rezene, çam fıstığı, fesleğen, nane, safran, kişniş, kakule, tarçın, zencefil, kuş üzümü, hardal, biberiye, vanilya ve pul biber alıyor. Turizm seyehat acenteleri, pazarlarda baharat turlarını en yoğun ilgiyi Alman ve Rus turistlerin ilgi gösterdiğini belirtiyor.

Es Es Turizm Seyehat Acentesi sahibi Levent Akgün, Antalya'ya tatile gelen Alman turistleri, haftanın 2 günü Manavgat'ta baharat turlarına çıkardıklarını söyledi. Özellikle Alman bayan turistlerin yöresel ürünler ve baharatlara ilgisinin diğer millet turistlere göre yüksek olduğunu belirten Akgün, Alman hanımların da kek, pasta ve unlu mamullerde susam, çörekotu, kuş üzümü ve çam fıstığı kullandıklarını kaydetti. Baharat turlarının aynı zamanda Almanların Türk mutfağını yakından tanımasını sağladıklarını belirten Akgün, "Baharat turları yılın 12 ayı oluyor. Turlarla Alman turistler aynı zamanda bölgede yetişen yöresel ve doğal ürünleri yakından tanımış oluyorlar. Bu aynı zamanda Türk mutfağını yakında tanıma öncülük etmelerini sağlıyor." diye konuştu.

Rus Lenter Turizm Seyehat Acentesi Genel Müdürü Latali Baranov, Rus turistlerin, baharat turlarına ilgilerinin yüksek olduğunu söyledi. Rus bayanların kekik, nane, karanfil, defne, kuş üzümü, rezene, kişniş, fesleğen, sumak, hardal ve safran aldığını belirten Baranov, "Rus bayanlar, tatil bitimi öncesi ülkelerine dönmeden önce Antalya, Manavgat ve Alanya'da baharat turlarına çıkarak ihtiyaçlarını karşılıyor. Ruslar, kek yapımında Manavgat susamı ile kavrulmuş yer fıstığını seviyor. Ruslar, turpu sumaksız yemiyor. Sumağı Antalya'dan alıyorlar." dedi.

Kültür turizmi uzmanı Mehmet Reşat Akıl, İskandinav ve Avrupalı turistlerin, Türk yemeklerinin tadını beğenmeye bağlı semt pazarlarında baharatçıları dolaşmayı sevdiğini söyledi. Akıl, baharat turlarının, Avrupalı turistlerin Antalya bölgesinin yöresel ürünleri tanıtılmasına katkı sağladığını kaydetti.

Manavgatlı baharat satıcısı Oktaş Baharatçılık sahibi Bekir Oktaş, pazartesi ve perşembe günleri açtıkları baharat turu günlerine en fazla Alman turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi. Alman turistlerin, çoğu baharat türlerini Türkiye'den karşıladığını anlatan Oktaş, işlerinin turlara bağlı yılın 12 ayını iyi olduğunu kaydetti. Oktaş, turistlerin, mutfak kültürlerine bağlı kimyon, tarcın, pulbiber, sumak, susam, çörekotu, defne, kekik, hardal, rezene, çam fıstığı, zencefil, kakule, safran, nane, fesleğen, karanfil, vanilya, kişniş, toz biber, kına, kaya tuzu, papatya kurusu, çam fıstığı ve kuş üzümü aldıklarını kaydetti. Oktaş, "Turlar sayesinde işlerimiz yılın 12 ayı iyi. Tura gelen turistler, bölgemizde yetişen yöresel ürünler ve baharatlarla ilgili Almanca ve İngilizce bilgilendirme yapıyoruz. Baharat turları başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistlerin Türk mutfağını yakından tanımasını sağlıyor. Manavgat'ta yaşayan yerleşik yabancılarda baharat türlerini genelde bizim yemek kültürümüze göre alıyor." ifadesini kullandı.

Alman turist Emma Pol, tur kapsamında, kekik, susam, çörekotu, zencefil, kına, kişniş ve vanilya aldığını söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.