Turhal'da 'Birlik Ve Beraberlik Yemeği'nde Bir Araya Gelindi

Turhal'da 'Birlik Ve Beraberlik Yemeği'nde Bir Araya Gelindi

Turhal Sanayici ve İş Adamları Derneği (TUSİAD) ile Turhal Alevi Dernekleri, birlik ve beraberlik yemeğinde bir araya geldi. Turhal İnceler Düğün Salonu'nda gerçekleşen yemek programına Ankara Irmak Alevi Bektaşi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi...

Turhal Sanayici ve İş Adamları Derneği (TUSİAD) ile Turhal Alevi Dernekleri, birlik ve beraberlik yemeğinde bir araya geldi. Turhal İnceler Düğün Salonu'nda gerçekleşen yemek programına Ankara Irmak Alevi Bektaşi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Said Çakar, Turhal Alevi Dernekleri Başkanı Hami Özev (Gülami Dede), Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Sami Dinler ve dernek üyeleri, Alevi dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. TUSİAD Başkanı Sami Dinler, yaptığı açılış konuşmasında her yıl geleneksel hale getirdikleri birlik ve beraberlik yemeği programını bu yıl da düzenlediklerini söyledi. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacın olduğunun altını çizen Dinler, "Bizler aynı bahçenin farklı fidanlarıyız. Allah hepimiz ayrı ayrı yaratmış. İsteseydi tek millet tek ırk tek renk de yaratabilirdi. Allah bizleri farklı yaratarak birlik ve beraberlik içinde olmamızı istiyor. Bizler el ve gönül birliği ile inşallah bütün eneleri aşacağımıza inanıyorum. Tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür eder saygılar sunarım" diye konuştu.

Programda konuşma yapan Turhal Alevi ve Kültür Derneği Başkanı Hami Özev ise, Hacı Bektaşi Veli'nin "incinsen de incitme, düşmanının da insan olduğunu unutma" sözünü hatırlatarak, bu sözün Aleviliğin genel prensibi olduğunu söyledi.

Program günün anısına verilen plaketlerle son buldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.